Jump to content

viđanje djeteta i maltretiranje..


sirena12

Preporučene objave

pozdrav svima..rastavljena sam nešto manje od godinu dana,imam dijete od 14 mj. kojemu sam ja skrbnik,a otac ima dva puta tjedno pravo viđanja,s tim da me zove skoro svaki dan da ide s nama u šetnju ili da dođe kod nas biti s djetetom i to mu skoro svaki puta dopustim..razvod je bio prilično gadan jer on ima veze u sudu i u czzs-u,i moj glas se baš nije previše doživljavao, pa je ovo super što je ispalo ovako,ali...problem je što se on nikako nemože pomiriti s tim da ja više nisam i ne želim biti s njim,stalno me prati,zove,pod izlikom da je u vezi djeteta,zna uvijek gdje sam i s kim sam,psihički me maltretira kako ja nebi mogla nastaviti normalan život osim ako se njemu ne vratim,te mi se prijeti da će ako ja izađem slučajno negdje s društvom prijaviti me za zanemarivanje djeteta,što su totalne nebuloze,ali nikad neznaš što može ispasti u ovom našem korumpiranom sudstvu..zanima me također,da li on ima pravo tražiti više posjeta sada kad je dijete malo veće i nedaj bože da dobije da ide i na spavanje kod njega,jer je grozan,uopće mu nije toliko stalo do djeteta koliko do toga da se pomiri samnom da ja slučajno nebi bila s nekim drugim i već sada je počeo djetetu pričati protiv mene (koja mu stalno izlazim u susret)kao da zbog mene nemože imati normalan život jer mama ne želi biti s tatom,a da ne pričam o tome kako mu alimentaciju utjerujem jedino ovrhama na plaću i to stalno moram podnositi nove jer na sudu tvrde da mu nemogu odrediti da mu se za stalno automatski skida sa plaće odmah meni na račun(što mi je isto jako čudno??)..te da li bih ja u slučaju preseljenja u drugi grad naravno s djetetom morala od njega tražiti kakav pristanak ili sl.jer ponavljam,presuda je pravomoćna da sam joj ja skrbnik..

 

ima puno pitanja znam,ali kad me sve to muči..nadam se da netko zna nešto o tome..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao prvo, niste samo vi skrbnik nego imate zajednicku skrb nad djetetom a vama je dodjeljeno pravo da djete zivi s vama.

Ukoliko zelite odseliti morate imat dobar razlog (bolji posao, zivot sa familjom ili tako nesto) jer ce vas muz inace opravdano reci sudu da ste se preselili kako bi njemu uskratili mogucnost da viđa djete.

Nadalje, kad djete postaje starije otac ima i pravo da ga cesce viđa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo kako je zzz_zzz napisao!

Otac će vjerojatno kad dijete bude starije tražiti i dobiti dijete preko vikenda, za godišnji, itd. I nemojte misliti da se Vaša riječ nije uzimala u obzir, konačno- sud je odredio da dijete živi kod Vas.

 

Što se tiče alimentacije, ne vidim razlog zašto je tako osim ako on stalno mijenja posao ili tekuči račun. Sada više neće tako lako izbjegavati plaćanje, mogao bi i u zatvor.

 

Ako Vas previše opsjeda , zaprijetite mu da ćete se držati termina koje je odredio sud. Vodite računa o tome da nije loše da dijete provodi vrijeme i sa jednim i sa drugim roditeljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"razvod je bio prilično gadan jer on ima veze u sudu i u czzs-u,i moj glas se baš nije previše doživljavao"

Vama je dijete povjereno na zajednički život, a kažete da se vaš glas nije previše doživljavao!?

 

"i to mu skoro svaki put dopustim"

"nedaj bože da dobije da ide i na spavanje kod njega"

Pridržavajte se sudske odluke.

Naravno da će dijete ići kod oca prespavati, osim ako nemate neki zaista dovoljno dobar razlog.

 

Kao što su vam već prethodnici odgovorili skrb je zajednička i roditelj se ne može odreći skrbi, osim kad to odluči nadležna institucija. Alimentaciju je dužan plaćati.

Susreti i druženja djeteta s roditeljem kojim ne živi su prije svega pravo tog djeteta. Uskraćujući to pravo štetite vlastitom djetetu i dajete dodatne argumente ocu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija