Jump to content

Prekršaj-proklizavanje kotača!PITANJE!!!


zebraos

Preporučene objave

Dobio sam prekršajni nalog od PU Kc-Kž gdje se navodi da sam nakon sankcioniranja prekršaja krenuo na takav način da je došlo do proklizavanja pogonskih kotača na šljunčanoj podlozi i dobio uplatnicu od 1000 kn + sudski troškovi 110 kn.Naime, zaustavljen jesam od strane policijskih službenika, ali nisam učinio nikakav prekršaj niti sam sankcionoran po istom, nego je bila rutinska kontrola koja se sastojala od pretresa vozila i vađenja dječjih kolica iz prtljažnika i stvari iz putne torbe koja je bila u putničkom prostoru, a putovao sam sa suprugom i djetetom od 6 mj. na operacijski zahvat djeteta u Zagreb.Molim pomoć!Što učiniti?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odredba je sačinjena radi vozača s kratkim fitiljem i uspješno se primjenjuje punih 12 godina.

 

Dokažite opasnost.

 

Članak 52.

(1) Vozač ne smije mijenjati način upravljanja vozilom naglim smanjenjem brzine kretanja vozila, osim u slučaju neposredne opasnosti.

(2) Vozač koji namjerava znatnije smanjiti brzinu kretanja vozila ili ga zaustaviti, dužan je to učiniti, osim u slučaju neposredne opasnosti, na način kojim neće ugroziti ili u većoj mjeri ometati druge vozače koji se kreću iza njega, a i te vozače o svojoj namjeri, uz obvezu iz članka 44. ovoga Zakona, upozoriti i uključivanjem stop svjetla, svih pokazivača smjera ili davanjem odgovarajućeg znaka rukom.

(3) Vozač ne smije ni naglo povećavati brzinu, odnosno kretati iz mjesta, osim u slučaju opasnosti, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora ili na takav način da dolazi do proklizavanja kotača ili upravljati mopedom ili motociklom na jednom kotaču ili motornim triciklom, četverociklom ili lakim četverociklom na dva kotača.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali uopće nisam bio kratkog fitilja!sve sam učinio na fer način počevši od isključivanja iz prometa do suradnje sa policajcima jer ih je u trenutku zaustavljanja bilo oko 6-7 uz dvoja patrolna i jednim civilnim vozilom, sve golf 4.isključio sam se iz prometa na šljunčanom putu kraj glavne ceste i prilikom kretanja je došlo do proklizavanja kotača, ali bez postizanja max br okretaja. na kakvu opasnost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u solidnoj ste poziciji za zalbu.

 

sucu objasnite da je zakonodavac mislio na proklizavanje kotaca na asfaltiranom kolniku, a ne na makadamu gdje je proklizavanje normalna pojava kao i proklizavanje na npr zaledjenom kolniku.

takodjer napomenite da su vam lijevi kotaci bili na asfaltu, a desni na makadamu i da je upravo desni kotac proklizao. objasnite da diferncijal prebacuje snagu motora upravo na kotace koji proklizavaju. sucu dodatno objasnite na primjeru kako se samo jedan kotac okrece na prazno kada krecete na zaledjenoj uzbrdici, i da je to onaj kotac koji je na ledu....

 

policajce koji su vam umalo napravili "pregled tjelesnih supljina" proganjajte predstavkama do imendana. oni imaju pravo pregledati, a vi se zaliti.

svaki puta, nakon sto zaprimite odgovor da je postupanje bilo sukladno pravilima sluzbe, posaljite predstavku na jednu instancu vise.

svaka predstavka policajcu solidno zagorca zivot, pa zasto ne bi i vi nekome zagorcali zivot.

kada bi svi tako postupali mozda bi policajci dva puta razmislili prije nego pokusaju koristiti sve svoje ovlasti na NORMALNOM SUDIONIKU U PROMETU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija