Jump to content

Plačanje doprinosa


vladimirPAN

Preporučene objave

Bok, jedno pitance ako može. Vlasnik sam obrta u kojem sam jedini vlasnik te uskoro imam namjeru otvoriti još jedan u partnerstvu sa drugom osobom, zanima me sljedeče:

 

1.Obzirom da u postoječem obrtu plačam sve svoje doprinose mirovinsko,zdravstveno itd. zanima me dali i u novom obrtu imam obavezu plačanja doprinosa tog tipa

 

2.Partner u poslu ima redovno sezonsko zaposlenje na kojem se namjerava zaposliti tokom turističke sezone,dali če on to moći napraviti legalno.

 

 

Naše poslovanje če se temeljiti na računarskim uslugama koje čemo biti u mogučnosti obavljati u slobodno vrijeme. Hvala na pažnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete otvoriti dva obrta na svoje ime.Možete izvršiti doregistraciju svog obrta,dopunu djelatnosti i zapošljavanje kolege ili pristup kolege kao ortaka u zajednički obrt.

 

Druga solucija je da kolega otvori obrt a vi uđete kao ortak u taj obrt.U tom slučaju ne plaćate "duple" doprinose a kolega se u periodu sezonskog zapošljavanja,zapošljava kod drugog poslodavca temeljem ugovora o radu a doprinosi iz obrta mu "miruju" (nema obvezu plaćanja svojih,obrtničkih doprinosa dok je u radnom odnosu kod drugog poslodavca).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija