Jump to content

Alkohol


0804RS

Preporučene objave

Prvo pozdrav svima...

 

Dakle, sad u subotu u 5.05 se vraćam doma iz diskotetke, normalno se uključim u promet, vozim oko 50km/h i neki auto se mi nabija u guzicu i odjednom se upale rotirke.

 

Ja stanem, dam im vozačku dozvolu i prometnu, bio sam voljan pristupiti alkotestu, napuhao sam 1.43, sa tolerancijom iznosi 1.33 promila. Ne poričem rezultate ispitivanja, nepušač sam, vozačka dozvola mi je privremeno oduzeta na 120 sati.

 

Sad imam par pitanja. Kad dobim kaznu, koliki bi otprilike kazna bila, koliko ću dobova dobit i na koliko vremena će mi bit oduzeta vozačka dozvola?

 

Par prijatelja je napisalo žalbu i ja ju namjeravam. Studiram u koprivnici, redovno, tamo sam na stanu, nemam svojih nikakvih prihoda, nemam svoj auto, auto je bio djedov i sad me zanima dal tu mogu navest da su me oni bez razloga zaustavili sa rotirkama. Nisam radio gluposti s autom, normalno sam vozio, ispred mene 3 auta, i onda je meni upalio rotirke. Imam 2 frenda koja to mogu potvrdit.

 

I kad ću otprilike dobit tu kaznu?

 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobit će te prekršajni nalog sa kaznom od 2.000 do 5.000 kuna, sa prijedlogom zaštitne mjere zabrane upravljanja "B" kategorijom u trajanju od 6 mjeseci i 2 negativna prekršajna boda.

 

Po novom zakonu policijski službenici smiju alkotestirati i bez prethodnog prekršaja.

 

Dobit će te prekršajni nalog za par mjeseci, pišite prigovor i obavezno priložite potvrdu da ste redovan student.

 

Sud Vam može umanjiti i iznos kazne i trajanje zaštitne mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

..

Po novom zakonu policijski službenici smiju alkotestirati i bez prethodnog prekršaja.

..

 

da! bas tako! cak se ne morate niti sumnjivo ponasati. tko god sjedne u auto odrice se svih gradjanskih prava.

 

a sto se vas tice, vi ste se svjesno ponasali sumnjivo jer ste:

- bili u disku do 5 u jutro,

- jer ste vozili (po praznim prometnicama) svega 50kmh :-D:-D ,

i najvjerojatnije ste nesvjesno s tom relativno visokom koncentracijom alkohola (+umor) lagano vrludali po cesti :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

auto s kojim sam bio je bio Yugo45A, a njemu treba i jedno vrijeme da dođe i do tih 50km...

 

a ova dva frenda su sjela iza, jer su bili nacvrcani 3 put bolje od mene... amortizeri u komi, pa su najvjerojatnije zbog toga ovi upalili rotirke...

 

vrludao po cesti nisam, jer se ipred mene vozila frendica koja je također pila... a ispred nje, kažem dva auta...

 

uglavnom, hvala na informacijama, ne preostaje mi ništa drugo osim čekati "čestitku"...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

već sam dobio prekršajni nalog, znači za 21 dan, u iznosu 2000,00 kazna + 110 kuna troškovi prekršajnog postupka + 80,00 kuna troškovi alkotestiranja, zaštitana mjera upravljanja vozilom b kategorije od 9 mjeseci...

 

sad imam par pitanja:

 

1. kazneni bodovi, nigdje ništa ne piše

2. vozačka se mi oduzima na 9 mjesesi, nigdje ne piše od kojeg do kojeg datuma

3. piše da se iznos kazne mora platiti u roku od 8 dana, ali ja ću napisati prigovor

4. ako napišem prigovor, i čekam rješenje/ili poziv na sud, koliko bi bila kazna ako me policija zaustavi a još nije prošlo tih 9 mjeseci zaštitne mjere?

 

i sad u vezi prigovora:

 

ja ga napišem, i moram ga odnijeti u policijsku postaju, u ovome slučaju, PU Međimursku, i da li onda tamo dobijem kakvo rješenje ili šta da ne moram platiti kaznu?

 

 

hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Negativni prekršajni bodovi + rješenje o početku trajanja zaštitne mjere stižu naknadno rješenjem po pravomoćnosti.

 

2. Odgovoreno.

 

3. Prigovor zadržava izvršenje plaćanja.

 

4. Policija šalje prigovor i cijeli predmet sudu koji Vas može pozvati a ne mora. Po pravomoćnosti sudskog akta dolazi sve pod 1.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršajnim nalogom vozaču je izrečena novčana kazna u minimalno propisanom iznosu. (Ne ulazim u zaštitnu mjeru jer mi je nejasan ne samo način određenja njenog trajanja, već i sama odluka da se primjeni jer prema novom prekršajnom zakonodavstvu ona se može - nikada ne mora odrediti i to samo nepostredno temeljem Prekšajnog zakona.)

Prekršajni nalog je ponuda prekršitelju da prihvati tako izrečenu sankciju, pri tomu stalno savjetujete podnositelje pitanja da podnesu prigovor. Vjerojatno imate u vidu da ako je žalba (pa mislite i na prigovor) izjavljena samo u korist okrivljenog da se u postupku po tom pravnom lijeku ne može izreći teža kazna sukladno pravilima o postupanju po žalbi. Međutim treba naglasiti da pravila o postupanju po prigovoru na prekršajni nalog ISKLJUČUJU to pravilo po žalbi. Dakle u ponovljenom postupku može se dogoditi da prigovaratelj dobije još veću sankciju. Ovo je posve jasno kod ovakvih nedvojbenih prekršaja i na žalost neki prigovaratelji (iako istina vrlo rijetki) su nakon prigovora dobili još veću sankciju.

Pitam se da li se doista isplati uvijek bjesomučno suditi pa u tom suđenju iznosti i neistine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vrlo interesantno

 

nisam razmisljao da nakon prigovora kazna moze biti veca.

 

zapravo vrlo logicno jer sud zapocimanjem glavne rasprave uvijek prvo ukine prekrsajni nalog da bi na koncu donio SVOJU odluku.

 

no nakon takvog zakljucka postavljam pitanje - imamo li uopce pravo na ZALBU ili na PONAVLJANJE POSTUPKA. ja sam do danas zivio u uvjerenju da je to zapravo zalbeni postupak (ocito u krivom uvjerenju :-P)

 

vratimo se mi na sporni clanak PZ

Članak 58.

 

(1) Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom može biti primijenjena prema počinitelju prekršaja protiv sigurnosti prometa kad postoji opasnost da će upravljajući motornim vozilom ponovno počiniti takav prekršaj.

(2) Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom pod uvjetima iz stavka 1. ovoga članka može se primijeniti samo za određenu vrstu ili kategoriju ili za sve vrste ili kategorije motornih vozila, a primjenjujući ovu mjeru sud će imati u vidu i okolnost je li počinitelj prekršaja vozač motornog vozila po zanimanju.

(3) Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ne može se primijeniti u trajanju kraćem od jednog mjeseca ni duljem od dvije godine.

 

cvrstog sam stava da netko tko prvi puta napravi prekrsaj nikako ne zadovolja pretpostavku stavka 1, odnosno da prijeti opasnost od ponavljanja prekrsaja.

smatram da je ovaj clanak napisan ISKLJUCIVO za recidiviste!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štoviše, mišljenja sam da je za neke druge prekršaje (nazovimo ih blažim), ali koje pojedini počinitelj uporno ponavlja bilo puno svrsishovitije izreći zaštitnu mjeru, a izgleda da bi za takve povratnike to bilo svetogrđe.

Uostalom još jedan članak PZ (zajednički za sve zaštitne mjere mislim 51.) regulira ono što je najbitnije - svrhu izricanja zaštitnih mjera, a regulira da se njihovom primjenom otklanjaju uvjeti koji:

- omogućavaju ili

- poticajno djeluju na počinjenje novog prekršaja.

Pitam se ako čovjek prvi puta počini prekršaj, pa ma kako ga kategorizirali po težini - on je uvijek samo prekršaj. Kad zakonodavac odredi da je to ponašanje kazneno djelo, e onda je to zlo i neka ga teško sankcionira. Ovako najčešće ulazimo u apsurede da i kod ponašanja koja su osim prekršaja ujedno i kazneno djelo, počinitelj bude puno teže sankcioniran u prekršajnom nego u kaznenom postupku. Ako to nije apsurd, onda ne znam što je, a to je naša svakodnevnica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam se tu sad malo izgubio..

 

nije mi jasno kako samo dobio relativno malu kaznu i 9 mjeseci bez vozačke..

 

ako sam dobro skužio, mogao bih dobiti još veću kaznu???

 

i sad koliko dugo bih trebao čekati na rješenje, i dali postoji koja mogućnost da bi mi samo zaštitna mjera bila smanjena, pošto mi auto treba za faks?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da piše da se vodi postupak i pisat će još 3 godine do isteka procesa rehabilitacije, nakon čega više nema pravnu snagu, niti se ti podaci više smiju koristiti.

 

Osoba će odgovarati za prekršaj, odnosno kazneno djelo, samo ukoliko se zateče da upravlja vozilom u vrijeme kad je zaštitna mjera na snazi.

 

Za slikovito objašnjenje obratite se dr. Ljutku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

Da piše da se vodi postupak i pisat će još 3 godine do isteka procesa rehabilitacije, nakon čega više nema pravnu snagu, niti se ti podaci više smiju koristiti.

 

Osoba će odgovarati za prekršaj, odnosno kazneno djelo, samo ukoliko se zateče da upravlja vozilom u vrijeme kad je zaštitna mjera na snazi.

 

 

možda sam krivo postavio pitanje;

 

ja sam uložio prigovor, i znači da zaštita mjera još nije na snazi dok ne dobijem rješenje, pa pitanje glasi;

 

da li sad ja mogu normalno upravljati vozilom? ako me policija zasutavi da ne budem na bilo koji način sankcioniran???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, možete upravljati vozilom do pravomoćnosti rješenja o početku roka zaštitne mjere zabrane upravljanja.

 

U sudskoj presudi kojom se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, mora se oduzeti rok za koji je vozačka dozvola bila oduzeta mjerom opreza.

 

Na primjer, ukoliko sud namjerava prihvatiti prijedlog policije da se izreče zabrana od 9 mjeseci, a policija je već mjerom opreza tu vozačku dozvolu oduzela na 120 sati, u sudskoj presudi mora pisati da se vozačka dozvola oduzima na rok od 8 mjeseci i 25 dana, na osnovu čega će policija izdati rješenje o početku i završetku vremenskog roka trajanja izrečene zaštitne mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Vidim da ste na početku već pomogli dečku i dosta toga napisali. Pa ako možete najvažnije ponoviti u mom slučaju.

 

U pitanju je brzina i alkohol.

Za brzinu sam pročitala u ZSPC i to mi je jasno.

 

Ostaje alkohol.

Molim da mi objasnite/potvrdite koje su sve posljedice - koliko za 0,8 promila: novčana kazna, bodovi i oduzimanje vozačke.

Odnosno jesam li dobro pročitala: po čl. 199 st. 8 od 1000-2000 kn novčana kazna, te po čl. 287 st. 2 dva negativna boda.

Jedino što ne znam gdje naći je na koliko se oduzima vozačka min-max?

 

Te treba li, ukoliko sve bude izrečeno minimalno ulagati prigovor?

 

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo da razjasnimo da ja nigdje nisam upotrebio riječ "mora".

 

Svatko od nas svako jutro MOŽE ustati iz kreveta, ali i ne MORA.

 

Ovisno o tome da li je slobodan čovjek ili moderan rob.

 

Slijedi odgovor na pitanje:

 

molim obrazlozite po kojem clanku zakona se MORA izdati mjera za voznju u pijanom stanju

 

ZAKON

O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 199.

(2) Vozač vozila kategorije A1, A2, A, B, B+E, F, G i M ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

(4) Smatrat će se da je vozač počeo upravljati vozilom ako je pokrenuo vozilo s mjesta.

(5) Prisutnost alkohola u organizmu utvrđuje se analizom krvi ili urina, mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka, liječničkim pregledom i drugim metodama i aparatima.

(8) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 0,50 do 1,00 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

 

Članak 285.

(1) Policijski službenik naredbom će privremeno oduzeti vozačku dozvolu i isključiti iz prometa vozača i instruktora vožnje:

1) koji upravlja ili pokuša upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili nedozvoljenu količinu alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti ili utjecaja opojnih droga, a odbija se podvrgnuti ispitivanju

(3) Na temelju odredbi stavka 1. ovoga članka, vozačka dozvola se privremeno oduzima dok ne prestanu razlozi zbog kojih je oduzeta, a najduže do 8 dana.

 

 

PREKRŠAJNI ZAKON

Članak 130.

(2) Mjere opreza su:

6. privremeno oduzimanje vozačke dozvole za upravljanje vozilom ili dozvole za upravljanje plovilom, zrakoplovom ili drugim prijevoznim sredstvom.

(6) U slučaju vjerojatnosti da je počinjen prekršaj propisan zakonom, jednu ili više mjera opreza iz stavka 2. ovoga članka mogu privremeno a najdulje do osam dana naredbom odrediti policija i inspekcijska tijela državne uprave prema osobi za koju postoji osnova sumnje da je počinitelj prekršaja.

 

REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA SERIJSKI BROJ_____________

 

POLICIJSKA UPRAVA_______________________ URUČITI GRAĐANINU!

 

_________________________________________

 

Broj:_____________________________________

 

_________________________________________

( mjesto i datum )

 

Na temelju članka 130. stavak 6. Prekršajnog zakona ("Narodne novine" br. 107/07), te članka 285. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine" br. 67/08), izdaje se

 

N A R E D B A

o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja

1. vozačke dozvole; 2. putovnice ili druge isprave za prelazak državne granice

 

 

Od___________________________________________________rođ.________________ iz _________________,

 

ulica/trg_____________________________________br.____, državljan _______________________________,

 

vozač____________________, reg. oznake_______________(________), u mjestu __________________/na

( vrsta vozila )

 

cesti___________________________dana ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬___________20____ u sati _______, u vezi s prekršajem iz članka

 

_______, stavka______, točke _____ Zakona o sigurnosti prometa na cestama (u daljnjem tekstu: ZSPC-a),

 

privremeno se oduzima:

 

1. Vozačka dozvola broj_____________________________kategorije/vrste vozila_________________________,

 

izdana u _______________________ na temelju članka ____. stavka ___ ZSPC-a.

 

 

Za vrijeme trajanja mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole vozač ne smije upravljati motornim vozilom u prometu na cesti.

 

Vozačku dozvolu oduzetu na temelju članka ____. stavak ____ ZSPC-a može se, uz predočenje ove Naredbe, preuzeti čim prestanu razlozi zbog kojih je oduzeta, a najkasnije u roku od tri dana.

 

Vozačka dozvola temeljem članka ____. stavka ____ ZSPC-a privremeno se oduzima na ________, računajući od sata kada je ista oduzeta.

 

Ako se vozačka dozvola ne preuzme nakon proteka roka od _____________________ računajući od sata njezinog oduzimanja, narednog radnog dana vozačka dozvola biti će dostavljena tijelu u čijoj se evidenciji vodi vozač.

 

2. Putovnica ili druga isprava za prelazak državne granice____________________________________________

broj: _____________, radi osiguranja: a) izvršenja kazne, b) izvršenja zaštitne mjere, c) nazočnosti u kaznenom ili prekršajnom postupku.

 

Putovnica ili druga isprava za prelazak državne granice biti će vraćena, uz predočenje ove Naredbe, čim prestanu razlozi zbog kojih su oduzeti, a najkasnije u roku od tri dana.

 

Uputa o pravnom lijeku:

Temeljem članka 212. Prekršajnog zakona, protiv ove Naredbe nije dopuštena žalba ili drugo pravno sredstvo.

 

 

M.P.

_________________________I I I I I I

Policijski službenik i broj službene značke

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

Zaštitne mjere su određene u Prekršajnom zakonu. Od 1 do 24 mjeseca. Preširoko i rastezljivo.

 

Obavezno pisati prigovor u kojem treba priložiti sve dokaze koji upućuju da prestroga zaštitna mjera okrivljeniku nanosi naročito veliku štetu.

 

Hvala na odgovoru.

 

Molim pogledajte još ovo:

 

Mislite li da su slijedeći argumenti okrivljenika relevantni za blažu zaštitnu mjeru:

1. okrivljenik ima ozbiljno bolesnu majku, koja živi u inozemstvu (90 km od mjesta prebivališta okrivljenika)

2. okrivljenik kao pirotehničar i operater stroja obavlja terenski posao

3. okrivljeniku u zadnjih 7 godina nije izrečena presuda koja je povezana s prekršajem za kojega se sada tereti

4. okrivljenik do sada nije sudjelovao u prometnoj nezgodi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prigovoru priložiti što više toga. Potvrdu o zaposlenju, po mogućnosti molbu poslodavca da je radniku potrebna vozačka dozvola i slično. I čekati blažu presudu suda.

 

Sud posjeduje podatke iz prekršajne evidencije.

 

Naravno, uvijek će nad glavom stajati kritika tipa "ako mu je vozačka dozvola toliko potrebna zašto je pripit vozio?".

 

Ukoliko postupak ispitivanja alkoholiziranosti nema većih grešaka, kao ni zapisnik, mislim da nije pametno poricati prekršaj, već grešku treba priznati i pokajati se.

 

Na oslobađajuće presude i bitno umanjene kazne policija piše žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ljutko je napisao:

nema pravnog lijeka

PREKRŠAJNI ZAKON

IZVANREDNI PRAVNI LIJEKOVI

 

1. OBNOVA PREKRŠAJNOG POSTUPKA

 

Obnova prekršajnog postupka na štetu okrivljenika

Članak 213.

(1) Prekršajni se postupak može ponovno provesti na zahtjev ovlaštenog tužitelja ako je:

1. optužni prijedlog pravomoćno odbačen zato što nije bilo ovlaštenog tužitelja,

2. optužni prijedlog pravomoćno odbačen iz razloga predviđenog člankom 239. stavkom 6. ovoga Zakona,

3. prekršajni postupak pravomoćno obustavljen jer nije bilo ovlaštenog tužitelja,

4. optužba pravomoćno odbijena jer nije bilo ovlaštenog tužitelja.

(2) Prekršajni se postupak može ponovno provesti, na temelju ispravljenog ili dopunjenog optužnog prijedloga, ako je pravomoćnim rješenjem odbačen optužni prijedlog zbog neurednosti ili nepotpunosti.

(3) Ako je pravomoćnom presudom odbijena optužba zbog toga što je okrivljenik nakon počinjenog prekršaja obolio od kakve trajne duševne bolesti, postupak će se na zahtjev ovlaštenog tužitelja nastaviti čim prestanu uzroci zbog kojih je donesena navedena odluka.

(4) Ako ovlašteni tužitelj iz članka 109. stavka 1. točke 1. do 3. ovoga Zakona nije u propisanom roku pokrenuo prekršajni postupak ili je tijekom postupka odustao od optužnog prijedloga i stoga je pravomoćnom presudom odbijena optužba, a oštećenik nije pokrenuo postupak, prekršajni se postupak može obnoviti ako se dokaže da postupak nije pokrenut odnosno do odustanka od optužnog prijedloga je došlo zbog kaznenog djela zlouporabe službenog položaja odgovorne osobe za to u tijelu ovlaštenog tužitelja. Glede dokazivanja kaznenog djela primijenit će se odredba članka 214. stavka 2. ovoga Zakona.

(5) U slučaju iz stavka 4. ovoga članka, rokovi zastare teku od dana kada su se stekli uvjeti za ponovno pokretanje prekršajnog postupka.

 

3. ZAHTJEV ZA ZAŠTITU ZAKONITOSTI

 

Zahtjev za zaštitu zakonitosti i primjena Zakona o kaznenom postupku

 

Članak 220.

(1) Protiv pravomoćnih sudskih odluka i protiv sudskog postupka koji je prethodio tim pravomoćnim odlukama državni odvjetnik Republike Hrvatske može podignuti zahtjev za zaštitu zakonitosti ako je povrijeđen zakon.

(2) Odredbe Zakona o kaznenom postupku koje se odnose na podizanje zahtjeva za zaštitu zakonitosti i odlučivanje o njemu na odgovarajući će se način primijenjivati na zahtjev za zaštitu zakonitosti u prekršajnom postupku.

(3) Državni odvjetnik ne mora podići zahtjev za zaštitu zakonitosti ako smatra da je povrijeđen zakon, ali da povreda zakona nije utjecala na pravilnost odluke i da se ne radi o pravnom pitanju važnom za jedinstvenost sudske prakse ili zaštitu ljudskih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako se ne bore niti njemacki nogmetni reprezentativci kada gube s tri gola a do kraja igre jos par minuta.

ljutko:petpetica=3:0

nazalost vasi citati samo potvrdjuju da sam bio u pravu. hvala sto ste ih citirali umjesto mene.

 

 

 

da krenemo redom

 

VI TVRDITE da policija ima pravo na obnovu prekrsajnog postupka

JA CITIRAM

Članak 213.

(1) Prekršajni se postupak može ponovno provesti na zahtjev ovlaštenog tužitelja ako je:

1. optužni prijedlog pravomoćno odbačen zato što nije bilo ovlaštenog tužitelja, (opaska: nema veze s ovom raspravom)

2. optužni prijedlog pravomoćno odbačen iz razloga predviđenog člankom 239. stavkom 6. ovoga Zakona,(opaska: nema veze s ovom raspravom)

3. prekršajni postupak pravomoćno obustavljen jer nije bilo ovlaštenog tužitelja,(opaska: nema veze s ovom raspravom)

4. optužba pravomoćno odbijena jer nije bilo ovlaštenog tužitelja.(opaska: nema veze s ovom raspravom)

ljutko:petpetica=4:0

 

 

i onda jos jedna propustena sansa koja je kaznjena brzom kontrom :-D

VI TVRDITE da policija ima pravo podnieti Zahtjev za zaštitu zakonitosti i primjena Zakona o kaznenom postupku

JA CITIRAM

... državni odvjetnik Republike Hrvatske može ...

a policajac, jok - nemre - nema pravo - sry - ....

ljutko:petpetica=5:0

 

sudac dize ruku i oznacava zvizdukom kraj utakmice. :-D:-D

ljutko:petpetica=5:0

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija