Jump to content

Premještanje kuće


scamar

Preporučene objave

U vlasništvu imam drvenu kuću koja je ucrtana u katastru i to prije 1968.g. Negdje u ovom forumu sam pročitao da automatski imam građevinsku dozvolu. Mogu li ovu kuću premjestiti(rasložiti i ponovno složiti)ili postaviti novu drvenu kuću unutar čestice na kojoj se sad nalazi,bilo gdje? I koje su mi eventualne dozvole potrebne za to,ako je izvedivo? Tlocrtna kvadratura postojeće kuće je 18x6 što je 108 m2. Smijem li"šarati" sa tlocrtom,a da zadržim postojeću kvadraturu? Odnosno,smijem li napraviti novu ili presložiti ovu kuću u tlocrtu,npr.13x8 ili 12x9? Spreman sam i na manju kvadraturu u tlocrtu samo da mi je kuća šira. Novo pitanje: Kod postojećeg tlocrta kuću čine prizemlje i tavan. Mogu li,u slučaju da ova maloprije solucija nije dozvoljena,postojećih 108 m2 podijeliti na način da napravim(u zadanim mjerama)tlocrt kuće 9x6 ali da imam i kat u tim mjerama,što je sve skupa 108 m2? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša kuća je legalna samo na tom mjestu i u obliku u kakvom je sada.

Za bilo koji od zahvata koji ste opisali potrebno jr ishoditi rješenje o uvjetima gradnje(tj. dozvolu).

Pri tom treba izraditi projekt za gradnju.

Vaša gradnja bi se vjerojatno tretirala kao zamjenski objekat. Pri tom se ne plaćaju postojeći komunalni priključci, niti komunalni doprinos za volumen postojećeg objekta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čemu služi lokacijska dozvola? Zar nije moguće ni napraviti novu manju kuću na mjestu ove stare? Meni je u katastru rečeno da mi je kuća 18x6 ali nigdje ne piše na koliko se etaža proteže. Zar nije moguće da na prostoru stare kuće,ne izlazeći iz tlocrta,se ne može napraviti manja sa dvije etaže a da mi ne trebaju dozvole?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija