Jump to content

pomoc oko skrbnistva


robidal

Preporučene objave

imam curicu sad ce 7 godina znaci krece u skolu na ljeto

ja i mama njena smo u vanbracnoj zajednici kcer ima moje prezime mjesto boravka kod njenih (udaljenost 2 kuce)

ona je trudna nosi ljubavnikovo djete preselice se kod njega u drugi grad drugu sredinu za djete

i moji i njeni su ovdje dala mi je doznanja da ce je odvesti njima ja se bojim za njenu buducnost

a taj njen nema ni socijalno ni dana staža samo zivi od zraka?. sta mi je ciniti dali odmah da angaziram odvjetnike i socijalnu dok je mala kod mene?

hvala na savjetima

totalno zbunjeni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako zelite da vam dijete bude povjereno na odgoj i skrb, obratite se nadleznom centru prema vasem mjestu prebivalista. oni bi vas trebali uputiti u ispravnu proceduru, a ta je da od nadleznog opcinskog suda zatrazite da vam kcer bude povjerena na odgoj i skrb, a da se s drugim roditelje odrede susreti i viđanja, kao i placanje mjesecnog uzdrzavanja za eto skoro skolsko dijete.

naglasite i u centru i u dokumentima za sud da majka ima namjeru odvesti dijete u drugu sredinu, daleko od ljudi koji ju poznaju i vole, da niste sigurni u materijalnu situaciju, pa tako ni ima li primjeren smjestaj i jesu li ispunjene svi uvjeti koji su u interesu djeteta, također bih preporucila i privremene mjere od strane centra za soc skrb, povjeravanje do sudske odluke. mislim da bi bilo dobro da s vama u centar dođu vasi i/ili njezini roditelji, po uvjetom da se oni ne slazu s njezinim odlaskom. tako bi sve dobilo na tezini. osim toga, istaknite probleme kao sto su cuvanje djeteta dok ona bude u visokoj trudnoci ili bolnici, nova okolina, stresan polazak u skolu, "ocuh" kojeg nikad nije vidjela, materijalne prilike.

 

a ako ne zelite tim putem, pokusajte dogovorom s njom i nekakvim kompromisom, ako je to moguce u vasoj situaciji. npr. da zbog vec stecenih prijatelja djeteta i skorog polaska u skolu u kraju u kojem se dijete adaptiralo, odgodi preseljenje ili se otac nerođenog djeteta doseli u vas grad ili se preseli samo ona, a dijete ostane s vama s tim da ga ona viđa i posjecuje ili ga vi dovodite k njoj...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija