Jump to content

mladi vozač- po 100 put


tomisla

Preporučene objave

..znam da je ova tema otvarana, ali dajte da sad rijesimo sve na ovom mjestu jer stvarno mi dosta toga nije jasno..zanima me, pošto je mladi vozač sad do 24 godine, a ja sam polozio 18.07.2006 i tada smo dobivali uvjetno vozačku na 2 godine..znači ja sam 18.07.2008 dobio onu "pravu vozačku".. Pošto je novi ZSPC-a stupio na snagu 18.06.2008 (mjesec dana prije moje prave vozačke) na snagu, zanima me ono što je već bilo spominjano o retrogradnosti, da li sam ja svoja prava stekao 2006 kad sam položio ili 2008 godine kad sam produzio vozačku...na kraju da li mi policajac ima pravo napisati kaznu za auto jači od 75 kW, tj da li se ja imam pravo žalit na takav prekršajni nalog..neko je prije bio spomenuo " ako je netko stekao pravo neograničenog uprvaljanja oosbnog vozila po starom zakonu u vrijeme njegova važenja, onda se to njegovo pravo novim zakonom ne može sankcionirati po novom propisu jer bi to bilo retroaktivno važenje zakona. Na kraju opet pitanje kad sam ja stekao to pravo neograničenog upraavljanja?? znam da je ovo malo previse ali stvarno sam isfrustriran s ovakvim zakonima..hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znam da si isfrustriran jer sam i ja. položio sam za A kategoriju još 2001, B kategoriju 2003. a još uvijek sam MLADI vozač i bit ću još godinu dana.

 

takav slučaj može se dogoditi jedino u lijepoj nam našoj.

 

sad ovak.: ja sam se raspitivao o tome i nitko nije znao reči dok nisam poslao upit MUP-u preko maila.(na njihovoj stranici imaš mogućnost upita pa probaj ti još jednom provjeriti)-znaš da se zakoni kod nas mjenjaju preko noći.

odgovoreno mi je da svaki vozač mlađi od 24 godine, bez obzira na datum stjecanja vozačke je mladi vozač i nesmije upravljati vozilom jačim od 75 kW.

s obzirom da mi rodbina radi na šalteru za vozačke u lokalnoj policijskoj postaji, kaže mi da je već bilo nekoliko slučaja naplate kazne od 1000 kn + oduzimanje vozačke na 6 sati.

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kud ćeš konkretnije od ovog što ti kažem. MUP mi je odgovorio na moj upit preko njihove službe za odnose s javnošću (znači to bi trebalo biti službeno) da je svaki vozeč koji je mlađi od 24 godine mlad vozač i točka.

 

ako ti ni to nije dosta, kažem ti, tetka mi radi na izdavanju (i oduzimanju) vozačkih dozvola i kaže ono što sam već napiso u prošlom mailu.

 

sad što se tiče ovog osporavaanja zakona i žalbe, u to se ne razumijem i neznam. nadam se da će nam i to netko objasniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tomisla nije stekao status "običnog vozača" i ne može se pozivati na nikakvu retroaktivnost.

 

Profiamater jest, te mu u slučaju sankcioniranja tog "prekršaja" preporučujem odlazak u državno odvjetništvu sukladno čl. 220 Prekršajnog zakona.

 

Pravilo kaže: Veži konja kako gazda kaže. Policajci će raditi onako kako im se kaže. Ako netko želi policiju tužiti privatno, odgovorna osoba u pravnoj je ministar unutarnjih poslova. Ako MUP tuži policajca zbog neposluha, slijedi mu disciplinski postupak.

 

Volio bih da netko ustavnom sudu preda zahtjev za ocjenu suglasnosti sa ustavom tog dijela zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija