Jump to content

nemoguć život sa kčerkom


smiran

Preporučene objave

Supruga i ja stvorili smo tokom zajedničkih 80 godina staža kuću od 400 metara kvadratnih(nešto smo i nasljedili,nešto kreditima ,uglavno sve se svodilo na velika odricanja,pa u kojima su pošteno rečeno i naša djeca morala osjetiti manje raskošnu odjeću,manje bogatu hranu,manje Cole.čokolada itd,a za fakultet ionako nisu imali volje.

Ne gledajte nas zbog veličine kuće poprijeko,sve je bilo legalno i bez muljanja.

Ali kuća je napravljena,mislili smo da će u njoj živjeti i kčerka i sin sa svojim obiteljima(naravno da smo bili naivni).

Kčerka ,SSS,radi i ima 20 godina staža,sin SSS,tahođer 10 godina staža.

Imamo 64 godine,kčerka 40, a sin 35.

Prije 6 godina ,udala se kći,za čovjeka,kojeg joj se nismo trudili osporiti,iako smo vidjeli da je njegov profil više šarlatanski,nego li profil čovjeka koji je zreo da preuzme obaveze glave kuće,odnosno obitelji.

Kčerka je obečala da će se on zaposliti,imao je tada 37 godina,a kći 34.

To njegovo obečanje svelo se na to,da je u šest godina braka ostvario ukupno 12 mjeseci staža i to u šest poduzeća( dva mjeseca prosječno u jednoj firmi).

Pustili smo da žive u stanu od 120 m2,koji nije bio do kraja gotov,nego je trebala inekcija od 20000 EUR-a.

Rekli smo kčerki da smo svjesni da oni se sada nemogu zaduživati,ali da ćemo se mi zadužiti jer imamo mogučnosti,budući da radimo u turizmu privatno i sada nako0n što smo otišli u mirovinu(prije 6 godina),inače smo oboje SSS.

Suprug kčerke je SSS,ali je bio i krenuo na fax,ali je ubrzo odustao,bojeći se da če 91. biti mobiliziran.

Zašto i danas ne radi?

Otac mu je bio oficir JNA,i u njegovo vrijeme odrastanja,puno se stvari u ophođenju roditelja sa njim svodilo na otprilike obečanja,naći će tebi majka i tata posao u kancelariji-nema veze što ćeš raditi,jer mi smo ipak oficir i majka probitačna,nebitno,ali rodom iz Šumadije.

To se nije ostvarilo,sin i ja smo bili angažirani na ratištu,ja 91-93, a sin u Oluji,zet u podrumu,dok su još samo hodali kčerka i on.

Kada kažemo kčerki da bi od sada bilo u redu da nakon šest godina braka plaćaju oni kredit,ona kaže to je Vaš problem,kada kažem da ćemo biti prisiljeni ih izbaciti,zet kaže da to znaći da im prijetimo smrću,jer ako sam pametan trebao bi znati što znači izbaciti nekoga sa pet metara visine,i da će me prijaviti policiji.

Naravno da je smješno,tim više što on ima 120 kg,a ja 76,preporučio sam mu da za probu pokuša baciti vreću cementa od 50 kg,koja se ne brani....

U stan im rjetko,gotovo uopće ne ulazimo.njihova divna dječica,dva sina od 6 i 3 godine,dolaze knama,predivni su i neznam što im sve nebi priuštili,ali nas smeta nerad,više nemožemo vračati kredit,posla u turizmu je manje(što supruga i ja radimo),stres čini da nas napadaju bolesti,prisiljeni smo nekad i privatnom lječniku...

Zašto sam se javio ovdje,zato jer sam bio radi prispitivanja svoje savjesti,svoje eventualne ispravnosti i kod psihijatra i kod socijalnih radnika i na policiji,da pitam što će se dogoditi,ako ih iselim,a bojim se reakcije unučića,bojim se cirkusa gdje bi došle plačene narikače sa istoka itd, itd.

Kčerka,uostalom kao i sin bili su primjer pristojnog ponašanja,ali kčerka je pod suprugovom demagogijom pokleknula,ima dvoje djece ,voli ih,roditelje istina doslovno mrzi i misli da nemožemo joj ništa i da je ona sa svojim mužem gazda u stanu.

Kredit nećemo moći vraćati,jer imamo i svoj kredit,kojega moramo vraćati i nije mi žao neka sve ide na bubanj,

LJubav kčeri smo izgubili,ostaju nam unučići,koji će vjerojatno biti isto preodgojeni,jer ih baka Ra.. odgaja.

Možda je ipak najbolje sve ostaviti i skrasiti se kao podstanar,dvije mirovine ukupno 4000,00 kuna,dovoljno za sobičak i negledanje propasti svoje kčeri,a nemožeš ništa,jer kada mi zet kaže,vidiš ja već 6 mjeseci nemogu spavati sa ženom,jer .......

Mogao bih još,ali ovdje ste svi mladi,vjerujem da ste osjetili i drugu stranu medalje u odnosima roditelja i djece

nisam sve ni rekao,jer sam prvi puta ovdje,možda i nesmijem toliko pisat,ali....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Smiran,

 

Neposredno prije otvaranja ove teme otvorili ste temu s identičnim sadržajem pod naslovom ''Savjet''koja je premještena u Stvarno pravo.

 

Stoga će ova objava biti zaključana,te se nadam da ćete odgovor na vaše pitanje dobiti u navednom pdf-u.

 

Ukoliko imate još pitanja vezanih za istu temu, molim da ne otvrate nove teme, već nastavite na istom mjestu.

 

Hvala na razumjevanju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija