Jump to content

povečanje omjera


planina

Preporučene objave

pozdrav...danas sam bio u mirovinskom kod vještaka za povečanje omjera u svezi rata,pošto sam na zadnjem vještačenju bio u 3 mjesecu 2006 godine,gdje sam ocjenjen bez hrvi,samo temeljem ratnog puta 50-50,profesionalna nesposobnost..u međuvremenu sam stekao status hrvi a i dosta nove liječničke dokumentacije ,pa sam tražio promjenu uzroka invalidnosti da mi se poveča dio u svezi rata..i danas mi vještak nije rekao kada sam bio kod njega za koliko mi je podigao omjer,ali je rekao da spis šalje na vojnu reviziju u zg,da oni još potvrde..pa me zanima koliko sada moram čekati reviziju i kako to riješavaju u zg.ako mi je vještak dao 100 posto u svezi rata dali bi mi mogli rušiti omjer i negdje sam vidio broj telefona ali nemogu nači na forumu od revizije(taborski) da se mogu informirati o spisu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svašta možete očekivati jer je pravilo da nema pravila,ali sve ovisi i o vještaku koji je nalaz dao jer 2.stup. teško ili gotovo nikad ne podiže omjer predložen od 1.stup. več u pravilu potvrđuje ili smanjuje, no možda prođe i 100% vojna.

U pravilu bi vam to trebalo biti gotovo za 1,5-2 mjeseca

 

Eto vam broja pa zovite:

 

01 365 80 22 - između 10-12 sati!!! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto mene opet..pa taj mirovinski je katastrofa...imam omjer 50-50 i to sam dobio prije tri godine kada još nisam imao riješen status hrvi,samo temeljem ratnog puta..i sada kada sam ponovo obnovio postupak za povečanje vojnog dijela,viještak mi je rekao da če predložiti povečanje pa je sve na taborskovoj komisiji u zg...i zamisli danas gledam svoj predmet na netu kada umjesto zagreba predmet u područnoj službi,piše se riješenje..i odem ja u hzmo kada tamo teta kod koje je spis kaže da mi nesmije ništa reči što se tiče ocjene viještaka,da se malo strpim i sačekam riješenje..pa me sada zanima,vjerovatno kada predmet nije išao za zg onda viještak nije ništa napravio u moju korist,dali može područni ured povečati omjer bez blagoslova zagreba..a sve mi se čini da su to neke igrice u mirovinskom,sada čekam svoje riješenje vjerovatno negativno,pa pravo kod tete vještaka i pitat ju o čemu se radi,pa ako kaže da je predložila povečanje omjera a ja dobio odbijenici,idem pravo u državno odvjetništvu pa dac se vidi tko se to igra boga sa tuđim papirima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

pa me sada zanima,vjerovatno kada predmet nije išao za zg onda viještak nije ništa napravio u moju korist,.

 

To će Vam najvjerojatnije ostati po istome omjeru i uzroku ( ostaće profesionalna ), kada dobijete rješenje pisat će da se odbijate, tako je bilo i u mom slućaju ( volio bi da sam u krivu ! )

U područnoj službi mi nisu htjeli ništa reći a predmet nisu slali na reviziju jer nisu dirali omjer niti uzrok nesposobnosti, pa je sve bilo gotovo za manje od 2 mjeeca , od 02.05. do 25.06 tako nekako od predaje zahtjeva do dobivanja negativnog rješenja.

A ostaje mogučnost žalbe. Evo ja sam se žalio i čekam 8 mjeseci odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bih nešto pitala ako nije problem, jučer sam bila u tvrtkovoj na vještačenju i nisu mi rekli omjer a od drugih slušam kako svima kažu meni su samo rekli da ću za mjesec i pol ili dva dobiti privremeno riješenje na kućnu adresu, a radi se o invalidskoj mirovini dali mi može neko pomoći što dalje,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bucka je napisao:

ja bih nešto pitala ako nije problem, jučer sam bila u tvrtkovoj na vještačenju i nisu mi rekli omjer a od drugih slušam kako svima kažu

 

Niti meni nisu htjeli reći, tako da nije istina da svima kažu - to zavisi od vještaka kakav je čovijek-ne mora reći a opet može ako želi ali nije dužan.

Ostaje Vam čekanje poštara s rješenjem ništa drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma sto posto sam odbijen,nisam čak ni tražio opču nesposobnost..ma i vještak od jezika radi lopatu...jedno mi kaže drugo se napravi...ali pitat ču vještaka dali je odbijenica u skladu sa onim što je predloženo,pa sve mi je teško vjerovati u to,ali neznam,možda netko nešto radi mimo znanja vještaka,pa tko če ikada provjeriti nečiji spis ako ga i vještak odbije,netko tko radi u hzmo-u u prijepisu može predmet napisati pozitivno i poslati na reviziju u zg,neznam možda sam u krivu,ali od kuda vještak može znati svaki spis šta je i kako riješio,pa ti ljudi dnevno riješavaju barem 20 ljudi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zašto bi vještak razgovarao o tvom predmetu?dobiješ na kućnu adresu rješenje i vidiš zbog čega si odbijen i praviš žalbu.ja sam prije dva mjeseca dobio odbijenicu prvo od revizije iz zg. a tri nedjelje poslije rješenje od područnog hzmo zbog čega nisu prihvatili povećanje (osijek povećao 20% a zg ostavio po starom).podnio žalbu ali se ničemu ne nadam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija