Jump to content

Zahtjev za posredovanjem


jalle

Preporučene objave

Poštovani

 

Želim da prijavim svoj slučaj ovdje. Dole je prikazan zahtjev koji sam predao CZSR-u Novi Grad, Sarajevo. mojim neznanjem je on u obliku zahtjeva za sanaciju poremecenih porodicnih odnosa. Umjesto toga želim da sastavim zahtjev za posredovanje i starateljstvo nad djetetom.

molim vas recite mi sta ce taj obrazac da obuhvata i mogu li iskoristiti dole tekst napisani. Znam da je ovaj forum u Hrvatskoj ali zakon vjerovatno ima slicnosti sa stanjem u BH

 

 

*****************************************************

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

NOVI GRAD

SARAJEVO

 

Zahtjev

Za sanaciju poremećenih porodičnih odnosa

 

Mi živimo 10 godina u braku i za to vrijeme samo ja radim.

20 januara je bio kcerci rodjenda i okupila se sva familija i moja i zenina.

Dan poslije one su otisle u trebinje na sto sam ja pristao i ispratio ih.

Posliej toga 10 dana nije bilo nikakvog javljanja. Po povratku mi je rekla da joj je bilo dobro i da i pa puta bila u vinariji sa prijateljicama ?!?!??!

Ja sam tada izašao sa prijedlogom da bi bilo dobro da upiše još jedan kurs u firmi kojoj ja radim i da će posliej toga bili lako naći posao, koji sam joj nasao.

 

Posao je bio definitivno potreban odavdoma , pošto mi živimo kao opdstanarai evo već deset godina , i mimo moje plate sa kojom sa zadovoljan, mora i ona da radi da bi bila kreditno sposobna i da se konačno riješi stan.

 

Ona je onda uporno tvrdila da ne želi da radi i da to nije za nju , maltene rađe bi prosjačila nego radila u turističkoj agenciji.

 

Tada smo se verbalno posvađali nakon čega je ona odvela i dijete i otišla kod mame.

Sutradan je došla na vrata ali sa policijom i pokupila svoje stvari.

Tada sam sreo njezinu mamu i rekao da bi trebala ona da se izine meni što je slala policiju na vrata ja da se izvinem što sam se derao i da se vrati kući

 

Tada je nazvao njezin sin , ženin brat prijeteći da će doći i ubiti mene.

 

Ponovo došla policija na vrata koju je ponovo poslala punica i neznam nija šta su htjeli od mene pošto nisam ništa uradio.

 

Ja volim naše dijete i ne želim da ispašta. Spreman sam i u mogućnosti da ga odgajam. Posao i plata su mi sasim pristojni i isti tren mogu da nađem neku osobu za čuvanje dijece.

 

Bojim se da će žena iskoristiti priliku i otići van grada (u trebinje) a to bi bilo šteta za dijete koje je tek počelo ići u drugu razred. Škola se nalazi tik uz našu zgradu.

 

Bojim se da je žena pod velikim uticajem svoje majke koja kontroliše i nju i dijete. Ja svojima čak i nisam rekao za ovaj problem i tu stojim sam protiv svih. Njezina majka živi sa momkomo kojeg je našla preko oglasa. Doselila se iz Tzrebinja prije 7-8 mjeseci i tu je kao podstanar.

 

 

 

 

 

 

 

1) Drugi dan nakon što me žena napustila i odvela dijete, pokušao sam da je nazoveme telefonom i da pokušamo da se dogovorimo. Niko se nije javljao, veza je prekinuta.

 

U prolazu našom ulicom sreo sam punicu. Prišao sam i rekao:

 

„Želim da preneseš Nermi da ako želi da prihvati posao koji joj se nudi, ja ću se izvinuti za galamu i možemo nastaviti živjeti i da se vrati kući“

Punica: Zašto joj ti to ne preneseš?

„Zato što se ne javlja na telefon, ti si dužna i treba da joj to preneseš“.

 

Poslije sat vremena supruga nije nazvala , već mi je došla policija na vrata sa izjavom“

„Punica Vas je prijavila da ste prijteili da je ubijete „ ?!?!??!

 

Molim Vas možete li shvatiti tu diskriminaciju ?

Odmah sam im rekao da to nije tačno i da sam samo tražio telefonski kontakt sa suprugom.

 

2) sutradan četvrtak, 4.2 sam otišao u centar za socijalnui rad radnica pozvala i suprugu da dođe na razgovor. U prvi momenat na njezin mobitel se javila Punica ?!?!? i razgovarala je umjesto supruge.

 

Ipak je supruga došla poslije sat vremena (iako je njezina zgrada udaljena 5 minuta od centra , a ja sam tog trena bio odsustvovao sa posla!). U razgovoru sa radnicom, i suprugom , radnica je mene upitala da li mislim da je supruga neuračunljiva , pošto se tako ponašala.

Ovim putem želim da izjavim da se slažem sa mišljenjem radnice i nažalost supruga i zaista jeste neuračunljiva i da nije normalno da se dijete povjeri njoj na čuvanje.

 

3). u razgovoru sa učiteljicom sam saznao da dijete ne ide u školu već treći (3.) dan. Znači čuvaju je u kući kao u logoru.

 

4.) Punicin sin, tj. šura, je meni prijetio preko telefona da će doći i ubiti me. Krivična prijava za to je podnesena policiji. Želim da mu se zabrani da prilazi mom djetetu.

 

Ja sam zaposlen već deset godina, umam sjajan posao, predivne radne kolege i garantujem da sam u stanju i voljan izdržavati dijete, odgajati ga i povesti u svijetliju budućnost. Supruga u tom slučaju ako želi razvod može posjećivati dijete kad god želi.

 

I na kraju jedna žalosna statistika, koju ću ja nastojati definitivno da promijenim:

21% odluka CZSR-a o preuzimanju djeteta je na strani očeva a CIJELIH 79% !!!! je na strani žena.

MI OČEVI NISMO NASILNICI KAKO NAS ŽENE PRIKAZUJU I MNOGO SMO SPOSOBNIJI BRINUTI SE O SVOM DJETETU KADA JE RAZVOD U PITANJU.

 

********************************

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zex je napisao:

U čemu je vaš problem da se ovako postavljate?

 

Objave na ovom forumu mogu se uređivati unutar sat vremena od njihove objave.

 

Pokušajte za početak malo pristojnije definirati što želite, pa ćemo vidjeti što možemo učiniti za vas.

 

OBRISATI CITAVU #OOPS#NU TEMU !!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija