Jump to content

Krivotvoreni racun-hitno


ANCIBRU

Preporučene objave

Od covjeka kojeg povrsno poznajem iz vidjenja za potrebe firme nabavio sam jedan dio. Dao sam mu akontaciju, dio je isporucio, ispravan i u roku. Faktura koju je trebao dati (R1) nije stizazala (nije mi ju davao). Kada mi ju je naposlijetku dao ispostavila se kao lazna. Posto sam covjeka sretao u jednom kaficu znam mu samo ime i neki broj telefona na koji ga nisam dugo zvao i ispostavilo se da je iskljucen (linija se vise ne koristi).

Sada dolaze problemi za mene. Poslodavac kaze da je slucaj prijavio policiji. Moja prica ovako izgleda SF pa ne znam kako se postaviti jer posto nemam neku dobru podlogu za pricu da sve ne padne na moja ledja.. Molim pomoc, hitno. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priča Vam je vrlo tanka (ne kažem da je neistinita).

Kako su dokazi protiv Vas ipak jaki, na Vama je da preuzmete ulogu dokazivanja svoje nevinosti (trebalo bi naravno biti suprotno, ali situacija je takva).

 

Dakle čovjek ćete trebati naći, a njegov broj mobitela dati policiji ako se ona stvarno umješa u slučaj (a hoće ako je stvar prijavljena)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Ja sam poslodavcu vec dao taj broj telefona (mobitela, ime i opisao cijeli dogadjaj kako je tekao..)

 

Zao mi je, i ja sam posumnjao da je faktura neka muljaza cim je stizala s takvim zakasnjenjem i od takve osobe.. Sam sam si kriv sto sam zelio pomoci firmi da ustedi.

 

Koji je postupak, policija ce me pozvati na razgovor ili privoditi?

 

Pa zar nije stvar da moraju dokazati da sam bas ja ta osoba koja je krivotvorila taj racun i iz kojeg razloga. Napominjem, dio je isporucen prethodno, znaci ne radi se o mogucnosti da sam naplatom tog racuna prije isporuke mogao steci neku materijalnu korist (ispod 3000kn). Od pocetka suradjujem s poslodavcem i nisam ni u jednom trenutku pokusao prikriti izvor niti bilo sto zataskavao.

 

U najgorem slucaju, kakva kazna me moze sustici? (nisam nikada za nista osudjivan..)

 

U kojem roku mogu ocekivati policiju i nakon toga sud ako do njega dodje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija