Jump to content

Nasljeđivanje dijela stana kada mama umre


scamar

Preporučene objave

Molim za pomoć.

Stan,kojeg je vlasnica moja mama,dobila je,odnosno otkupljuje ga kao samohrana majka dvoje djece od kojih sam jedno dijete ja. Dakle,kriterij da dobije taj stan bio je da je samohrana. Ja sa majkom i sestrom nisam u dobrim odnosima. Majka je živa. Sestra sa mužem živi u tom stanu,dok majka ne. Ja sam otišao jer nisam imao kvalitetne uvjete za suživot(tada)sa majkom. Ne znam kakav je sadašnji dogovor između sestre i majke,jesu li sastavile kakav ugovor o naslijeđivanju ili dosmrtnu pomoć. Ali,pretpostavimo da je majka oporučno ostavila stan sestri.

 

Mogu li ja,nakon smrti majke,tražiti svoj dio u tom stanu usprkos oporuci(ako je ima)? Negdje sam čuo da imam pravo na nužni dio,ako već nemam pravo na svoj matematički dio stana. Sestra sada,a i kada je živjela sa majkom neudana moju sobu je iznajmljivala podstanarima i na taj način otkupljivala stan. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozes i takav ugovor pobijat na nacin da kazes da se osoba koja je iz takvog ugovora stekla određenu korist , nije dovoljno brinula ili da je stekla nesrazmjerno veliku korist samo sta je tvoje pravo na nuzni dio u takvoj situaciji drugorazredno, dakle prvo moras dokazati da su ostvareni navedeni razlozi a tek onda imas pravo na dio ostaviteljeve imovine.

U konkretnom slucaju ti dokazivanje ne bi trebalo bit problem ukoliko vlasnistvo nije vec preneseno na sestru jer ako majka kceri daje besplatno da koristi njezin stan onda majka kcerki financijski pomaze a ne obratno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija