Jump to content

Prevara-oprost ili razvod


Matrix_bj

Preporučene objave

Čitam vas već duže vrijeme. Skupio sam hrabrosti javiti vam se.

 

Oženio sam se prije 7 i pol godina. Imamo dva sina. Prije 6 godina žena me prevarila sa tipom (bilo je tri sexa sa njim) i tada sam prešao preko toga. Nakon toga smo se preselili u drugi grad i opet nije bilo dobro. Išla je u posjetu svojima i u Zg me je opet prevarila sa drugim tipom. Znam da nisam bio najbolji muž što se tiče ljubavi ali bilo je takvo vrijeme da sam puno radio da bi mogli preživjeti uopče. Nekad mi se čini da se moj rad i muka za obitelj nepoštuje ni dan danas.

Nakon svih tih prevara i dan danas živimo zajedno i čak nakon što me je ona htjela ostaviti ja sam nju molio da ostane. Vjerojatno mi je teško ostati sam u životu i bez djece. Ona je stalno doma i pretežno sjedi za kompom na iskrici. Sad opet želi ići upoznavati neke ljude odande a ja neznam da li to mogu psihički podnesti. Ponekad imam osječaj da se ponaša kao da ima 18 godina a ne 28.....

 

Pristao bi na razvod ali se bojim zbog djece. Volim svoju djecu i nemogu bez njih. Trudim se pružiti im najviše što mogu u životu. Ima li kakvih mogučnosti da dobijem djecu ako se odlučim rastati?

 

Mislim da ona nebi pristala da uzmem oboje djece a za jedno je rekla da bi. A stvar je još da ona nikada nije radila nigdje i nema primanja a nema ni kuda otiči jer nismo nikada imali svoj stan a sad smo na potkrovlju kod mojih koje smo skupa uređivali. Ona tu nema nikoga svog osim obitelji a može se odseliti 250 km dalje kod svojih a i tamo je njih troje u stanu od 45 kvadrata. Tu imamo 120 kvadrata nas četvero ali nikad nije prepisano na nas. Sve glasi na moju mamu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošalji bolesnicu ili kurvu kući....objasni joj da u interesu vlastitog zdravlja i zdravlja svojih sinova moraš pokrpati granice koje ti je davno probila...

 

...ako ispunjava kriterije za BPD onda si u "non-dilemi"...moj osobni savjet je otići, neovisno da li je nisko ili visokofunkcionirajući oblik poremećaja...

( imaš elemente proširene kliničke slike: nestabilne interpersonalne odnose, neshvaćanje funkcioniranja sustava ( nikad nije radila ??? )...ostaneš li u takvoj vezi uništit će ti djecu !!!

 

ako ne ispunjava kriterije onda nemaš dilemu...

 

jednostavno podnesi zahtjev CZSS za razvod - ono što muškarci u RH uglavnom ne rade ( zbog pogrešne i krivo tumačene rodne slike o sebi )

 

preljub, naravno, po trenutnom Obiteljskom zakonu u RH nije ništa ( naravno, pogrešno - jer ako zadovoljava kriterije - dio je uobičajenog ponašanja i zlostavljanja osobe s BPD u vezi )...ne trebaš ga ni spominjati idiotima iz CZSS....

 

jednostavno budi glup i odlučan, budi iracionalan i čvrst, budi okrutan i sebičan, budi kao žena koja se razvodi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša supruga se ne ponaša kao da joj je 18,kako kažete, nego prije kao da joj je 14, ili 12 godina.

I ako nešto ne poduzmete, za koju godinu ćete joj držati svijeću dok bude vodila ljubavnike u vašu bračnu postelju.

 

Ako pokrećete razvod, nemojte u sve to uletiti impulzivno, nego se prije dobro imformirajte o svim okolnostima.

 

Prvo što morate razumijeti da u odlučivanju o skrbništvu nad djecom glavnu riječ ima CZSS (centar za socijalnu skrb), a tamo su same žene koje su u pravilu indoktrinirane da djecu nipošto ne smije dobiti otac.

 

Prvo će vas pitati: Brine li se majka za djecu? Ako dva puta tjedno nešto skuha, i jednom opere rublje, to je 'dovoljno'.

U svom izvješću za sud vašu situaciju opisati će ovako:

Majka je žrtvovala svoju karijeru i posvetila se djeci i obitelji. Otac nikad nije kod kuće, narušen je bliski odnos sa djecom, i narušeni obiteljski odnosi, bla,bla bla... Nipošto neće spomenuti da vi po cijele dane radite, a ona traži ljubavnike.

 

Malo karikiram situaciju, ali to je itekako vjerojatan scenario. Razmislite o tome.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Sud nije obavezan uvažiti mišljenje czss-a, što su slučajevi dobre prakse pokazali, a i mi na ovom forumu imali priliku uočiti u više primjera.

 

2. Tijekom razvoda braka se o skrbništvu ne odlučuje.

 

Nadalje, spomenuto je jedno dijete. Iako se možda može uočiti poneke karakteristike bračne stečevine (stečeno radom za vrijeme bračne zajednice)koja se dijeli 50:50- ipak nije u interesu dobrobiti djece da se sestre/braća razdvajaju. Stoga, ako imate ozbiljnu namjeru, ne predlažite da vam se povjeri jedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam te, matrix, kao kopiju moje prošlosti, samo što je ona trajala 20 godina.Ne vrijedi, zatraži razvod i izdrži, bori se za svoju djecu kao i ja i uspjet ćeš, emocije na stranu prema njoj, nitko se na to ne obazire.Traži djecu, uporno, ne srami se sve objasniti bilo gdje, traži djecu djece radi jer sa takvom osobom nemaju stabilnu budućnost. Nije važno koliko će sve to trajati, ali bit ćeš nagrađen osmjehom svoje djece, sve drugo je nevažno.A po pravnim pitanjima iskreno ti preporučujem canis i newbi, meni su jako pomogli izdržati sve to. Danas živim sa svojom djecom bez dječijeg doplatka i alimentacije jer nema pravomočne presude, na čast nadležnima, ali s preporukom czss i sudskog psihijatrijskog vještaka nadam se da će i to riješenje konačno stići.Izdrži! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

1. Sud nije obavezan uvažiti mišljenje czss-a, što su slučajevi dobre prakse pokazali, a i mi na ovom forumu imali priliku uočiti u više primjera.

 

Naravno da nije.

 

Ali sud odlučuje prema dostavljenim dokumentima, pa samo upozoravam čovjeka da povede računa o tome što piše u tim dokumentima, a ne da naivno vjeruje institucijama koje su se pokazale kao izrazito pristrane.

I na kraju je šokiran zašto je sud donio takvu presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prilikom posredovanja se itekako osjeti/shvati ako osobe postupaju nestručno, nezainteresirano, po šabloni koja veze sa stvarnim ljudima nema, stavove koji u startu isključuju svaku mogućnost a bez valjanih argumenata utemeljenim na realnoj situaciji ili postojećim individuama i sl.

 

Izrazito je važno naglasiti kako između mišljenja czss-a i sudske odluke o povjeravanju djece ne stoji nužno znak jednakosti (a niti se takvo što prepušta slučaju).

 

Naravno, sve za slučaj da se na takve naleti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija