Jump to content

molim pomoc sta da napravim?


rastafaral

Preporučene objave

imam veliki problem s prijateljem sam otvorio firmu, kratko smo poslovali nakupilo se hrpa dugova on je kao direktor bio prijavljen u firmi a ja radim u drugoj firmi. nakupilo nam se hrpa dugova i on je pobjego izvan zemlje i ne mogu do njega ja sam uplacivao jos novaca na firmu kao posudba i htio sam vratiti te dugove no on je sve digo i potrosio i sad sam u jako velikim problemima i kaj je najgore naznam uopce kaj da napravim molim vas pomagajte mi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da ste Vi i prijatelj zajednički otvorili firmu, znači u osnivačkom aktu imate i naznačen postotak poslovnih udjela.Vi bez njega (njegovog potpisa)ne možete prenijeti njegov udio na sebe,pa samim tim poduzeće još uvijek ima dva vlasnika.Poduzeće ne možete prodati ali ga možete staviti u stečajni postupak (o tome je već pisano na ovom forumu,pa malo prolistajte).

 

Također možete Vašeg partnera prijaviti policiji za privredni (gospodarski) kriminal, navesti sve činjenice,izvući sve pisane tragove o tome (neovlašteno podizanje novca sa poslovnog računa),tako da se sva muka (dug)ne sruši jedino na Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što bi vam se moglo dogoditi? Vjerujem da ste vi samo osnivač trgovačkog društva (suosnivač s prijateljem), najvjerojatnije društva s ograničenom odgovornošću (d.O.o.). Dakle samo vlasnik osnivačkog uloga ili ulagač.

Za poslovanje takve firme nije bitan ulagač, već samo odgovorna osoba. E ukoliko ste uz vašeg prijatelja i vi odgovorna osoba onda bi ste mogli imati problema ukoliko eventualni vjerovnici dokažu kakvu vašu krivnju u sklapanju kakvih ugovora.

Vaše tvrdnje da ste "otvorili firmu", "niste bili prijavljeni u toj firmi" i sl. ništa konkretno ne govore. Konzultirajte Zakon o trgovačkim društvima i rješenje vaše firme u Trgovačkom sudu pa će te i sami moći sagledati vas status.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija