Jump to content

Zalba na natjecaj


drejgon

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Završio je natječaj za prijem u državnu službu. Nedostajalo mi je 1.3 boda do mjesta koje osigurava prolaz. U pouci o pravnom lijeku navedeno je da imam u roku 8 dana pravo na zalbu.

 

Tokom nekog vremena imali smo vise testiranja, ukljucujuci test opceg znanja, test motorickih sposobnosti i intervju. Rezultati nisu objavljivani sve do konacne liste za nominiranih za prijem. Zadovoljio sam sve kriterije, ali sam dobio najmanji moguci broj bodova na intervju za razliku od nekolicine osoba koje su dobili veci broj bodova iako po kriterijima koji su vodjeni ne bi trebalo biti tako. Takodjer cinjenica je da su se neki hvalili rodbinskim vezama i blizoj rodbini na visokim funkcijama.

 

Takodjer kako je moguce da osoba koja je srednju skolu zavrsila s prosjecnom ocjenom manjom od 2.5 ima vise bodova na esej testu od mene (iako je pisao stapmanim slovima ???)!

 

Da li ima smisla za zalbu i sta bi trebalo biti navedeno u toj zalbi? Jer samo me je intervju navodno udaljio od tog mjesta...

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imate pravo uvida u

dokumente i testove ostalih kandidata . Stupite u kontakt sa predsjednikom komisije , da Vam obrazloži ukupan poredak . Ako ocijenite da je učinjena bilo kakva greška imate pravo žalbe - kako je u odluci navedeno odnosno u obavijesti o izboru .

Ukoloko sumnjate na pristranost , proceduralnu grešku naravno da ima mjesta za žalbu , i poništenje izbora .

 

Tražite kriterije i broj bodova koji donosi pojedini uvjet

npr. ocjene , iskustvo na istim ili sličnim poslovima, jezici , poznavanje rada na računalu itd.

 

 

U civiliziranim i demokratskim sredinama rodbinske veze i nisu neki uvjet ako iza toga nema sposobnosti .

 

Nadam se da su osobe koje su vršile izbor kandidata vodile

računa o naprijed navedenom .

 

Pozdrav !UDE :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to me je najvise i zanimalo, da li imam uvid u rezultate ostalih kandidata, mogu li ih uporediti s svojima i navesti u zalbi ili samo u svoje rezultate?

 

Takodjer ako sumnjam u nesto a ne moze se dokazati, isplati li se navesti to u zalbi?

 

I da li je moguce, ako sam bolji od odredjenih kandidata u svim testiranjima, osim prilikom intervju (iako nema sanse da sta ocjene za 2 minute koje sam proveo pred komisijom, predstavio se, odgovorio na 2 pitanja, zahvalio i to je sve)!

 

Ako je navedeno da ce se vrsiti testiranje stranog jezika a isto nije ucinjeno (sto bi meni kao odlicnom poznavaocu engleskog jezika donijelo neku prednost) da li je to takodjer moguce kao predmet zalbe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam dobio odgovor da nemam pravo na uvid u testove ostalih kandidata radi usporedbe (mada nije precizirano koliko znam ni po jednom zakonu) i da svoje rezultate mogu vidjeti samo osobno uz prethodnu najavu u centru za obuku...

 

Da li imaju pravo da mi onemoguće uvid u testove ostalih kandidata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Imate pravo žalbe i u njoj navedite da imate saznanja da neki kandidati imaju neuporedivo gore uvjete od Vas .

Samo interviju ne može biti kriterij za izbor i tražite da drugostupanjski organ preispita izbor kandidata i

navede razloge zašto Vi ne odgovarate , a kandidat sa lošim ocjenama u toku školovanja . Poznavanje jezika , a koji je bio uvjet natječaja testiranje nije izvršeno , stoga smatrate da nisu poštivani uvjeti iz natječaja i procedura , te da je provedeni izbor nezakonit .

Najbolje je na požetku žalbe navesti da je procedura nezakonita , radi netestiranja jezika i svega ostalog što znadete , a zatim navesti da Vam nije dozvoljen uvid u dokumentaciju, a Vama su poznate odlučujuće činjenice za izbor, o nekim kandidatima .

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija