Jump to content

Trasa kanalizacije preko privatnog zemljišta!!


maxmax

Preporučene objave

Pozdrav!

 

 

Molio bih Vas pravni savjet i upute što mi je raditi jer, naime moje zemljište na kojoj mi je obiteljska kuća graniči frontalno sa javnom površinom po kojoj se izvode radovi na postavljanju kanalizacijskih cijevi i sada baš kod mog zemljišta na javnoj površini se sijeku po pravcu naftovodne cijevi Janafa i buduča kanalizacijska trasa i sada jedini manevarski prostor izvođača radova na postavljanju kanalizacije je da skrene sa trasom preko moga zemljišta u duljini od 45m preko moga kolnoga prilaza .

 

 

Između ostalog morao bi porušiti i dva stara orasa i desetak višegodišnjih voćaka a zanimam me i buduči da je na tom mjestu u dogledno vrijeme planirana i jedna ostava dali bi tada imao pravo išta graditi na tom mjestu.

U kratkim crtama to bi bilo to , investitor radova ja općina.

 

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći i lijep pozdrav! :frajer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvođač radova ne može ući u Vaše vlasništvo, u slučaju koji opisujete osim ako mu Vi ne dopustite. Mogli bi Vam pomuditi jednokratnu naknadu za pravo služnosti i ukoliko je prihvatite sve radove koje bi izvodili iznad koridora kanalizacijske cijevi morali bi od njih tražiti suglasnost. Vjerovatnost da ćete u tom slučaju nešto graditi je nikakva.

 

Investitor nije morao znati da se na trasi kanalizacije nalazi naftovod, ali je projektant to morao znati, pa neka Vas ta činjenica ne zabrinjava. U slučaju koji opisujete Vi ste u boljoj poziciji od njih. U svakom slučaju možete zaustavti radove ako pokušaju ući u Vaš posjed, i naravno pozovite policiju da zabilježi ometanje posjeda.

 

:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija