Jump to content

suglasnost susjeda kod prenamjene poslovnog prostora


jwalk

Preporučene objave

Poštovani !

Vi osobno i ne trebate tražiti od susjeda suglasnost .

Odjel za urbanizam informira susjeda službenim putem da ima pravo uvida u dokumentaciju .U koliko ne zadirete u susjedova prava tada je to samo formalnost.Čak i da se susjed ne slaže često se to dešava jedino iz razloga zloće i zavisti ,Nadležni organ samo pazi po službenoj dužnosti da su te promjene u skladu sa prostornim planom i uvjetima gradnje .

 

Pozdrav !Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi o stanovima i poslovnom prostoru u istoj zgradi, onda to nisu susjedi, nego suvlasnici.

Ako prenamjena prostora uključuje građevinske zahvate na vanjskom dijelu zgrade, ili nadogradnju, potrebna je pismena suglasnost svih suvlasnika.

 

Ako se unutar poslovnog prostora samo mijenja namjena, nadležni ured uprave propisuje MTU, minimalne tehničke uvjete, koje treba ispuniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

 

Ovdje je stvarno u pitanju čista zloba( zbog nekih starih sukoba sa vlasnikom lokala, mi smo u najmu)

Nismo još ni počeli radit a več smetamo i zovu inspekcije i prijete se!?!?

Što me ubija u pojam, jer sam u zadnja dva mjeseca koliko traje uređenje obišao bezbroj institucija i šaltera i skupio zavidnu hrpu papira i atesta, da ne pričam koliko sve to košta da bi sve bilo po zakonu.

 

Jel postoji kakav pravni instrument zaštite od objesnih susjeda koji neosnovano pakoste a samim time rade štetu i oduzimaju vrijeme koje košta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Prije svega potrebno je da vidite koje se djelatnosti mogu obavljati u takvim prostorima kao što je taj kojeg Vi imate u najmu , i trebate tražiti uvjete .Ako je to stambena zgrada , potrebno je da nakon što dobijete informaciju o uvjetima, tražite od stanara jednim dopisom da se potpišu da su suglasni ,a oni koji ne žele zamolite ih da pismeno obrazlože svoje odbijanje , kako bi nadležni organ ocijenio da je takovo odbijanje opravdano,a opravdano je samo ako zadire u prava drugoga, inače nadležni organi ne obaziru se na prigovore radi prigovora (hira).

 

Povežite se i Vi s inspekcijom i tražite njihovu pomoć u rješavanju Vašeg problema .

 

Ukoliko vaš susjed ili suvlasnik bez razloga Vas onemogućava u ostvarivanju nečega na što imate pravo tada imate ga pravo tužiti za naknadu štete koju Vam prouzroči otezanjem postupka , a i naknadu štete za prouzročene , duševne boli , dovođenjem u ponižavajući položaj, zlostavljanjem neutemeljenim podnescima pred nadležnim organima .

 

Pozdrav !Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mimimalne tehničke uvijete smo dobili ( rješenje će biti napisano do kraja tjedna), a sama komisija nam je pri dolasku u lokal rekla da su već zaprimili pritužbe i da očekujemo inspekcije sljedečih dana.

 

Oni sami nemaju nijednu primjedbu, pregledali su sve papire i ateste ( ventilacija, onečiščenje, buka, suglasnost dimnjačara.. da ne nabrajam).

I kažu da su atesti i predobri te da ne postoji nikakva osnova da se netko žali.

 

Očigledno da pojedini stanari pod svaku cijenu žele napakostiti vlasniku prostora što se prelama preko naših leđa.

 

Mi smo firma za Catering sa iznad 10 zaposlenih, radimo 5 godina i proizvodnja se ne može zaustavljati jer imamo ugovore i šteta bi bila ogromna, te smo počeli raditi u tom prostoru.

 

Stvarno nemam vremena za natezati se s nekim ko nema pametnijeg posla nego pakostiti ako nema potrebe.

 

Razmišljao sam da angažiramo odvjetnika te da pošalje službeno pismo predstavnici stanara te da ih upozori na posljedice neosnovanog maltretiranja.

 

Ne znam koliko je to pametno a ne vidim drugog načina za komunikaciju.

 

Mislim, ako u zgradi ima 50-ak stanara zar bi stvarno trebao obilaziti ih kao jehovin svjedok i svakog pojedinačno pitat za mišljenje ?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi o cateringu, ne razumijem zašto se bune. Razumio bi njihovo nezadovoljstvo da se radi o bučnom kafiću ili kemijskoj čistionici.

 

Moj savjet: pošaljite dopis svim institucijama kojih se sjetite - HUP-u, gradskom ured za gospodarstvo,svim inspekcijskim službama,cehovskoj udruzi, upravitelju zgrade,itd... Neka budu upoznati sa slučajem.

 

Stanarima suvlasnicima uputite oštar dopis , kako je opisao ude, i naglasite da ćete naknadu štete tražiti tužbom, uz zabilježbu potraživanja u gruntovnici na stanu ili stanovima(suvlasničkim djelovima) onih koji su podnosili neosnovane prijave.Vjerujte mi, djeluje. Svatko je hrabar kad može nekažnjeno pakostiti, ali kad mu staviš teret na stan, ili samo time zaprijetiš, brzo dođe pameti.

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija