Jump to content

Molim za pomoć-hitno


cassie

Preporučene objave

Radi se o slijedećem:susjed mi je najavio da će me tužiti ako mu ne dozvolim da kroz moj posjed provede instalaciju za plin. Poziva se na služnost zemljišta i kaže da nemam nikakve pravne osnove da mu to zabranim.Napominjem da on nema upisanu nikakvu služnost na mom vlasničkom listu.Ja sam uvela sebi plin još 1997.god. ali on nije želio sudjelovati u troškovima plinifikacije već da sami obavimo iskop i sl.Na to onda nisam pristala.Napominjem da bi mi sada trebalo prekopati oko 60 m kroz moje dvorište i dizati kamene ploče što bi bojim se poremetilo statiku zemljišta.Da li netko zna kakve su mi šanse ako me tuži?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

On može tužiti ali to ne znači da će i dobiti takvu služnost . Vi imate pravo koristiti svoje vlasništvo bez ograničenja , a novim plinovodom Vaša bi prava bila ograničena , nadalje vlasnik bi imao pravo na naknadu za korištenje ,zemljišta.

Susjed ne mora imati plin ako nema pristup.Ima slučajeva ,priključka vode i struje , vlasnici ne moraju dopuštati da se to odvije preko njihovog vlasništva , već do takvih priključaka dolaze preko javnih površina , samo su to u pravilu načini koji iziskuju veće izdatke .

 

 

Vlasništvo je zaštićeno . Kada je u pitanju javni interes RH

tada se donose posebne odluke . Plin susjedu nije javni interes Republike Hrvatske ,pa ne morate brinuti.

 

Pozdrav Ude ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najljepše hvala na odgovoru,malo ste me utješili jer me taj susjed maltretira već godinama sa tužbama od kojih je sve izgubio a jednu je dobio na prevaru,na žalost rješenje nam je bilo skriveno pa se nismo žalili (jer nismo znali,a poslije kad je postalo pravomoćno bilo je prekasno te nam je oteo 40 m2 zemlje a koju smo mi imali u mirnom posjedu od 1954.god.)Najnovije je sada da mi je minirao prodaju zemljišta jer kao suvlasnik mora potpisati i time mi nanio ogromnu štetu a eto sada je najnovije i to da me hoće tužiti za plin.Susjed iz pakla,zdravlje mi je narušeno zbog njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napravite uvid u predmetni spis.

utvrdite ko je primio rješenje koje niste dobili

i koje vam je zatajeno.tražite prijeslik povratnice.

protiv osobe koja je primila rješenje podnesite kaznenu prijavu.(Općinskom državnom odvjetništvu)

tražit obnovu postupka.

 

imate razloga pa tužite i vi susjeda za uznemiravanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je za to prekasno,od tada je prošlo 12 godina i vjerojatno je to zastara ali moram napomenuti da je on pri toj otimačini zatajio sudu da je na tom dijelu nekretnina(zidana drvarnica u mojem vlasništvu nikada se nitko nije bunio od kada je izgrađena(oko 1968 god)pa ne znam da li po tom pitanju mogu nešto napraviti-on nepošteni vlasnik a ja pošteni graditelj?Da li tu ima kakve osnove za tužbu?Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Vi imate pravo tražiti diobu vlasništva . ,pa dobivate svoj dio , ukoliko se odnosi na zemljište koliko je meni poznato, a

 

jeste iz vlastite prakse nikada suvlasnici nisu trebali dati svoju suglasnost , već su se prodavali i kupovali suvlasnički udjeli .

Tko Vi imate dvije solicije razvrgnuće te zajednice ili prodaja svojih suvlasničkih djelova , pa kupac ide na diobu .

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam još jednom, lijepo je što nesebično pomažete nama koji smo u nevolji.Ja sam sa investitoram napravila predugovor i prodala mu svoj suvlasnički dio po principu on meni stan ja njemu svoju zemlju i kuću ali njegov uvjet u predugovoru je da dobije građ.dozvolu.E sad,išli smo na pregovore sa dotičnim susjedom,pružila sam mu ruku,zamolila ga da se lijepo ljudski dogovorimo i da da suglasnost inv.za gradnju i ponudili smo novac,dati mu besplatno plin sa priključkom,vodu sa priključkom(do sada voda ide sa moje cijevi koje sam vlasnik).Pregovori su trajali godinu i pol i sve je odbio i sada mi prijeti ovom tužbom za plin.Invest.želi odustati iako je stan koji sam trebala dobiti gotov ja sada ništa više ne mogu napraviti jer investitor tvrdi da neće dobiti građ.ako nema suglasnost i da se boji da ga dotični ne tuži i zakoči u gradnji.Napominjem da je dragi susjed zatražio diobu ali je dobio odbijenicu sa obrazloženjem da se čestica ne može geometr.podijeliti bez lokacijske.I sada imamo situaciju da je sujed vlasnik tih spornih 40 m2 a nema ih u posjedu a ja ih imam u posjedu ali nisam vlasnik.Investitoru fali ta kvadratura jer umjesto 597 m2 ima za toliko manje.Eto,tako poštovani stvari stoje.Ja sam sve pokušala ne lijepi način iako sam prevarena prešla sam preko toga i pokušala ali... :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija