Jump to content

nasljedstvo i neuračunjivost


Hren

Preporučene objave

Nona mi je kao ostavštinu obećala stan, sada je ona već 6 mjeseci neuračunjiva osoba, a živi sa nevjenčanim suprugom koji joj je i formalno skrbnik. taj stan se prodan u tih prošlih 6 mjseci. mene sada zanima kakva prava imam ja ili moj otac-njezin sin sada? a zanima me i koja sve općenito prava ima skrbnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je skrbnik privremen ili trajan? Da li ste dali kakvu suglasnost za njegovo imenovanje? Da li je noni vec oduzeta poslovna sposobnost? U svakom slucaju, skrbnik nista bez suglasnosti nadleznog Centra za socijalnu skrb ne bi smio prodati, a vi kao clanovi obitelji imate pravo na uvid u Izvjestaje koje skrbnik predaje Centru.

U Obiteljskom zakonu su navedene ovlasti skrbnika i pravila postupanja. Savjetujem vam ga ih pomno kontrolirate, i skrbnika i Centar. Sve zahtjeve tj komunikaciju odrzavajte pismenim putem, postom s povratnicom ili direktno na urudzbeni u Centru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija