Jump to content

pravo na besplatnu pravnu pomoć


nensi1301

Preporučene objave

... u parnici za podjelu bračne stečevine

brak je razveden 8.2.2006. i tada je bio dogovor između mene i bivšeg supruga da neću imati nikakva potraživanja ako on bude redovito odrađivao obaveze alimentacije prema našoj kćerki koja je dodijeljena meni na skrb.S obzirom da od dana rastave do danas imam masu problema upravo s tim dijelom i , bivši suprug čini sve da bi obavezu izbjegao moja je odluka zatražim podjelu bračne stečevine na što mislim da imam pravo.Nezaposlena sam, nemam nekretnina, nemam zapravo nikakvu pokretnu ni nepokretnu imovinu , ne primam socijalnu pomoć ni naknadu sa zavoda za zapošljavanje.Uglavnom sama brinem o školovanju i potrebama svoje kćerke koja je 4. godina XVI jezične gimnazije U ZG, smještena u đačkom domu u Klaićevoj 56.Jako mi je teško jer nemam prava ni na šta, sve sam poduzela po pitanju bivšeg supruga i alimentacije, i obavjesti nadležnom sudu i prijavu državnom odvjetništvu ali bez uspjeha, on i dalje ne plaća svoju obavezu i meni zagorčava život i više nego treba.S obzirom da smo bili u braku 17 godina, mislim da imam pravo na podjelu bračne stečevine ali si to financijski nisam mogla, a sad još manje mogu, to priuštiti.Inače sam odselila i živim u Metkoviću već 4 godine.

Zanima me imam li pravo na besplatnog pravnog zastupnika u podizanju parnice i kome bih se trebala obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

poštovana, da bi ste ostvarili besplatnu pravnu pomoć obratiti se nadležnom uredu uprave podnošenjem zahtjeva prema mjestu stanovanaj.s obzirom da nemate imovinu odgovarate zakonskim uvjetima pomoći.Nadležni referent će vam izdati rješenje kojim se može obratiti odvjetniku koji je dužan vas zstupati na sudu.vi ništa ne plaćate to vam država plaća.

i da sve što se stekli u braku je bračna stečevina i imate pravo na pola imovine nadam se da sam vam pomogla

a za detalje me možete kontaktirati na e-mail: grgics@net.hr

pozdrav :smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija