Jump to content

kupovina stana


nensi1301

Preporučene objave

dragovoljac sam domovinskog rata, nemam mirovinu niti imam pravo na nju,i zbog potrebe rješavanja stambenog pitanja bio sam prisiljen kupiti stan.Nisam tražio pomoć od ministarstva jer su mi rekli da ih nemogu ostvariti.Podigao sam stambeni kredit u RBA i zanima me, zašto nisam oslobođen plačanja PDV-a i poreza na nekretninu ako već nisam tražio od države da mi riješi stambeno pitanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nensi moj, pitanje koje si ti postavio, nije pitanje za ovaj forum, nego je to pitanje za Sabor. Oni donose zakone, a trenutno ne postoji zakon koji bi omogućavao dragovoljcima (ako nemaju priznat status HRVI) pravo na stambeno zbrinjavanje, niti pravo na oslobođenje od plačanja PDV-a (to nemaju niti HRVI). Pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na nekretninu imaš po poreznom zakonu, ako ti je to prva nekretnina. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

imam priznat status dragovoljca ali to je sve što imam, poreza sam bio djelimično oslobođen jer mi nije priznata zajednica sa nevjenčanom suprugom pa su rekli da imam višak kvadrata koje moram platiti a u zbilji ih još imam manjak jer nas je troje u stanu, uglavnom di god da se pojavim i čega god da se primim dobijem po lampi i novčaniku koji je sve više prazan za razliku od mojih " suboraca " koji puške nisu vidjeli a dobili su stanove od države, mirovine na samoranjavanje u birtiji, povlastice na automobile i sl. hvata me jad kad se sjetim da sam htio dati život za državu koja je uništila sve što sam imao prije njenog rođenja i onemogućila da steknem nešto od kad postoji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija