Jump to content

Ugovor na određno vs neodređeno


anonimno

Preporučene objave

Lijep pozdrav...ovakav je moj problem.

 

Radim u sustavu znanosti. Počela sam kao znanstveni novak. Ugovor na određeno 4 godine. Magistrirala. Kad sam magistrirala dobila sam ugovor na određeno vrijeme za slijedeće 4 godine.

 

U međuvremenu, igrom slučaja, otvorilo se radno mjesto i ja bez doktorata dobijem novi ugovor na neodređeno :-) i koliko mogu (laički nepravno) iščitati - bez nekih uvjeta (dobit ćeš nogu ako ne doktoriraš, postaneš docent i slično). Ipak sam doktorirala u roku (unutar 8 godina od zapošljavanja).

Sad me na faxu nagovaraju (čitaj..tjeraju, vrše pritisak) da potpišem novi ugovor na određeno vrijeme (uz izgovor da to svi čine- valjda vezano uz neke reforme..no ovi koji to čine bespogovorno su znastveni novaci na određeno zaposleni).

 

Ukoliko bi se realizirao ovaj novi ugovor na određeno vrijeme i ukoliko unutar par mjeseci ne postanem docent...leeetim..fijuuuu..Dakle..pitanje je sljedeće:

 

Da li imam pravo odbiti potpisati novi ugovor?

Da li me ugovor na neodređeno vrijeme može štititi od otkaza u slučaju da ne postanem docent?

Kome se mogu obratiti za pravnu pomoć? Sindikatu znanosti?

 

Napominjem da u ugovoru na neodređeno nisu eksplicitno navedeni nikakvi uvjeti koje moram ispunjavati za opstanak na fakultetu. Da li se ti uvjeti moraju ispoštovati bez obzira što nisu navedeni u ugovoru? (mislim na dobivanje znanstveno-nastavne titule docenta nakon 11 godina od zapošljavanja, što ću, igrom okolnosti, morati premašiti)

 

Molim za pomoć...hvala...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznati da vase pitanje ne razumijem. Sve mi je jasno do doktorata, ali da ne mogu povezati za koje ste zvanje zakljucili ugovor o radu i u kojem akademskom nazivu. Bilo bi dobro da navedete i godine kada se sved dogadjalo kako bi vidjeli koji se zakon primjenjuje. Mislim da je u tome dosta odgovora.

 

Sindikat znanosti vam mogu preporuciti kao izrazito pozrtvovan, strucan i aktivan. Obavezno ih kontaktirajte jer ako ste njihov clan imate pravo na besplatnu pravnu pomoc i zastupanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija