Jump to content

Posredovanje CZSS - molim savjet!


Mamma-san

Preporučene objave

Javljam vam se jer sam u šoku- rodila sam izvanbračno dijete prije 5mj. Otac djeteta me trudnu ostavio no priznao je dijete i sada traži svoja prava! Bila sam u CZSS i ne mogu vjerovati što sam doživjela- ne dam svoje dijete odvoditi ali ga otac može doći viđati što on odbija. Da bi mi soc.radnica i psihologinja rekle da otac ima pravo odvoditi 5mj. dojenče koje ga ni ne pozna i da zapravo ja nisam podnjela sudu zahtjev nad skrbništvom pa u biti to nije ničije dijete i nagovaraju oca da to učini?!? S tim da sam tražila da idemo na sud jer je otac fizički nasilan a one meni kažu "ništa vam to ne vrijedi svejedno mi odlučujemo a otac će svakako moći odvoditi dijete jer su to njegova prava a vi se samo jednom usprotivite i automatski vam se oduzima dijete"?!?! Otac djeteta je tamo lagao o meni, vikao, nazivao me luđakinjom- i još mi kažu da mogu biti sretna jer je priznao dijete a u ostalom i narkomani dobivaju svoju djecu. Već ima djece iz prva 2braka - a ova su iz drugog od strane majke psihički zlostavljena i na moje navode- soc. radnica je odmahnula rukom i rekla "ako nema masnica nema riječi o zlostavljanju"! Jel ovo ravno s mozgom?! Otac je dosta imućan i samo se nadam, zbog dobrobiti svoga djeteta da ovo neće biti još jedan slučaj korumpiranosti našeg društva! Akademski sam obrazovana, radim a djetetu sam sve podredila i stambeno ga osigurala. MOLIM POMOĆ - HITNO!!! :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Budite mirni i staloženi jer nema nikakvog objektivnog razloga da imate bilo kakav strah ili zabrinutost.

 

2.Odmah,pokrenite izvanprnični postupak pred sudom u kojem ćete zatražiti da sud odredi da dijete živi s vama, uz zajedničku roditeljsku skrb,te da sud odredi način susreta i druženja djeteta i oca.

 

3.Obavjestite,ali isključivo u pisanom obliku, taj CZSS da je pokrenut postupak pred sudom.To nije obavezno ali je dobro učiniti.

 

4.Obratite se također u pisanom obliku CZSS i iskažite svoj stav da ne priječite susrete i druženja između djeteta i oca,ali da zbog dobi djeteta nije moguće da otac u ovom trenutku odvodi djete samostalno,a ako dojite djete navedite i tu činjenicu.

Predložite da otac dolazi na susrete s djetetom uz prethodnu najvau 1-2 puta u tjednu u stan u kojem živite s djetetom u trajanju od npr.2 sata ili ako otac to odbija da ćete vi dovesti djete u prostorije CZSS 1-2 puta tjedno u radno vrijme te ustanove.

 

5.Naznačite u dopisu da ste izloženi zastrašivanju od strane tzv.stručnih radnika CZSS,te navedite što vam je točno rečeno,uz upozorenje da ćete o svemu u pisanom obliku izvjestiti Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi – Upravu za socijalnu skrb u Zagrebu,Ksaver 200 A,te tražiti njihovo očitovanje.

 

6.Zatražite razgovor s pravobraniteljicom za djecu,izložite cijeli vaš slučaj i zamolite istu da se ta institucijau ključi u cijeli slučaj i da se obrati u pisanom obliku tom CZSS kako bi se zaštitilo pravo djeteta..

 

Radite sve odmah,staloženo i promišljeno, jer je očito da se radi o zastrašivanju od strane tzv.stručnih radnika tog CZSS,a sve ako bi na ispravan način zaštitili dijete,njegova prava i dobrobit...

Ako vam nije problem mišljenja sam da bi bilo dobro angažirati i odvjetnika posebno za izvanparnični postupak...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mala napomena u vidu dobronamjerne preporuke bi bila da pod hitno odustanete od stava "ne dam svoje dijete...". Dapače, o tome da ćete biti djetetu skrbnik i time isključiti očevu roditeljsku skrb nema ni govora. U tom pogledu će vas se smatrati jednakima i dalje.

 

Nadalje, imajte na umu i da će dijete vrlo skoro trebati pripremati za samostalne susrete i druženja s ocem. Ako to ne uradite vas dvoje na neki konsktruktivni način, mogao bi se dogoditi nadzor czss-a u neko dogledno vrijeme kao prijelazni period prilagodbe... Pa ako je moguće izbjeći, ne bi bilo zgorega...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Canis vam je sve dobro objasnio, ja bi dodao samo nekoliko rečenica. Ako je djetetov otac fizički nasilan, kao što ste napisali, onda nazovite policiju koja je dužna izići na teren, privesti nasilnika, te o tome sačiniti zapisnik.

Vaš stav "sada traži svoja prava" nije korektan jer i otac može u izvanparničnom postupku dati prijedlog da se dijete povjeri njemu na zajednički život, a dakako skrbništvo je uvijek zajedničko.

Činjenica da je dijete vrlo malo i ako ga još i dojite za očekivati je da će mišljenje Centra, a onda i odluka suda o načinu susreta djeteta i oca za sada biti takva da se dijete ne odvaja od vas, ali kroz izvjesno vrijeme ti susreti će se odvijati bez vaše nazočnosti, naročito ako je komunikacija među roditeljima narušena.

Na kraju dijete nije ničija stvar, ono nije biralo roditelje, ono je zajedničko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na savjetima!

Apsolutno ne branim da otac dođe- no on to odbija. Već 3tjedna nije ni pitao za dijete- samo mi prijeti odvođenjem jer zna da se protivim tome od samog početka. Njegovi nisu pokazali nikakav interes prema djetetu a djecu iz drugog braka majka uči da sam ja teta kurva koja im je otela oca a o mome djetetu je preružno govorila, makar je i sama bila u istoj situaciji- i kako da nakon svega svoje najmilije puštam u takvu sredinu? Najgore mi je da iz respekta prema ocu svoga djeteta nikada nisam o njemu ništa loše rekla ( a kada me šakački lupio- na žalost ni policiju zvala, što mi je veliki propust) a on me i dalje vrijeđa, uznemirava i priča okolo svakakve laži. Jednostavno ne znam šta mi je činiti a pogotovo nakon ovoga u centru. Jel postoji neka eventualna dobna granica do koje se dijete ne bi trebalo odvajati od majke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mamma-san je napisao:

Puno hvala na savjetima!

Apsolutno ne branim da otac dođe- no on to odbija. Već 3tjedna nije ni pitao za dijete- samo mi prijeti odvođenjem jer zna da se protivim tome od samog početka.

 

Nasilnici znaju kako iskoristiti nasa strahovanja i to nas, njihove zrtve, samo jos vise stavlja u reaktivan i defenzivan polozaj. Probajte biti proaktivni i promijenite "plocu", nemojte se protiviti "odvodjenju", dapace, pitajte ga kad ce doci po dijete pa onda spremite dokaze da ne dolazi i da se oglusuje na vase ponude da dijete preuzme. Nasilnici su kukavice i u osnovi osteceni ljudi koju se izivljavaju nad onima koje smatraju slabijima od sebe. Njihove prijetnje su emocionalna zamka pa kad ucjenu prepoznate samo kao ucjenu, nece vas je vise biti strah. Ne dajte se zaplasiti, nemojte mu svoj strah pokazivati, samo mirno i hrabro dalje, cuvajte zivce i zdravlje, sve ce biti dobro! Imate posla s nasilnikom, naoruzajte se psiholoskom i pravnom literaturom, a upisite se i na karate. Kao sto vidite, niste sami!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno se slažam s vama -on je prava kukavica-i puno vam hvala! Nemojte misliti da sam jedna od onih posesivnih majki koje brane ocu viđanje zbog nekih osobnih razloga-dapače želim da moj sin ima oca- no istina je da on nikada neće biti uz njega a i dok je dolazio, dolazio je zbog mene no ja sada odbijam plesati kako on svira jer me već iskoristio ne sve moguće načine a mome malom prije rođenja nije jednu benkicu kupio, nije ga previo, u šetnju odveo a ni kod dr (a dosta je bolestan i vodim ga 2x tjedno). Još su me ovi u soc izbezumili! Puno mi znači bilo kakva potpora Tnx :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija