Jump to content

Prigovor na visinu kazne


Petar5

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Policija subotom inače čeka na glavnoj cesti X, i to svi znaju. Na putu za doma inače skrenem oko 800m prije i dalje nastavim oko 2 km lošijom cestom-makadamom. No policija je nas je zaustavila pod rotirkama (po novom zakonu valjda smiju?). Uglavnom kao redovna kontrola na alkohol. Napuhao sam jedva 0.7 i sa tolerancijom je 0.6. Oduzeli su mi vozačku na tri dana. Danas je stigla kazna 1000kn+troškovi postupka i mjera zabrane vožnje od 6 mjeseci!!! To me iznenadilo jer nisam dosad kažnjavan.

Zanima me mogu li prigovorom utjecati na smanjenje kazne jer mi je plaća 2400kn, a vozačka mi treba kako zbog posla tako i zbog baljenja humanitarnim radom.

Unaprije hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaustavljanje pod rotirkama je jedna od zakonskih mogućnosti davanja znakova, kao i davanje zvučnih signala i pokazivanje rukom iz vozila, a vozač je dužan postupiti po znakovima i naredbama policijskog službenika.

Pravo na prigovor svakako imate, pa i potencijalno dobre argumente ako ih kvalitetno prezentirate, no ishod je neizvjestan jer tijelo kojem se žalite može ih u potpunosti ili djelomično uvažiti ili odbaciti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija