Jump to content

Dali netko ima ovakvo iskustvo?


Biber

Preporučene objave

Nije mi jasno sljedece. Dobio sam tuzbu zbog neplacanja alimentacije. Nezaposlen sam i od rada na crno sam majci nudio novac koji ne zeli uzeti :-o . Dakle odbija novac za alimentaciju a podnijela je tuzbu :-? . Da sam nudio novac svjedok je socijalna radnica. Zanima me sta da radim na sudu? Za odvjetnika nemam novaca. Procitao sam da je ne placanje alimentacije kazneno dijelo, a dali je kazneno dijelo odbijanje uzeti alimentaciju?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate ozbiljno proanalizirati što stoji iza takvog ponašanja majke vašeg djeteta.

Takav postupak vrlo vjerojatno je proračunat, sa određenim ciljem.

Nemojte se opterećivati pitanjima je li odbijanje alimentacije kazneno djelo, nego želi li majka tim postupkom , npr. dokazati da ste loš otac, strpati vas u zatvor zbog neplaćanja i/ili time potpuno odvojiti od djeteta.

I zapitajte se hoće li ta socijalna radnica uistinu svjedočiti u vašu korist. Moje iskustvo s njima ide u kategorije - loše, lošije, i katastrofalno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rijeci soc.radnice su: "Mogu posvjedociti da si joj nudio novac,i na svaki pokusaj dogovora njen odgovor je jednostavno "ne"". Soc.radnica i ja smo 7 mjeseci pokusali naci neki dogovor s njom ali ona ne pristaje na nista. Svi razgovori koji su vodjeni kod soc.radnice upucuju na to kako me zeli odvojiti od djece sto je vise moguce. Pokusava me isprovocirati na sve moguce nacine kao sto su prijetnje, ako nisam uradio ono sto ona zamisli slijede psovke, kao npr. ako ne uradis ovo ili ono dobit ces K... a ne djecu, itd.

Sto da ja kazem na sudu?

Hoce li me sudac uopce saslusati? Jer znamo da su svi skloniji majkama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

Je li se radilo o prijedlogu djelomične uplate za vrijeme vaše nezaposlenosti pri čemu biste i dalje dugovali razliku do presuđenog iznosa ili smanjiti mjesečni iznos obaveze?

 

 

 

Radilo se o tome da uplatim koliko sam u mogucnosti (pola alimentacije),a ostalo kada se zaposlim. Nije se radilo o smanjivanju alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da ste u kaznenom već dobili odgovor Utjerivacazakona...

 

Što se tiče ovog drugog dijela, bilo bi vrlo zgodno kad biste uplaćivali taj djelomičan iznos, sviđalo se to majci ili ne (i imat ćete dokaz da ste uplaćivali koliko ste mogli obzirom na nezaposlenost), a vama se ni dug ni kamate gomilati neće, jer ovako dugujete 1300x mjeseci koliko je bilo.

 

Tako biste joj oduzeli mogućnost da kaže kako ne uzdržavate djecu uopće.

 

Vremenom će shvatiti (sama ili iskustvom) kako nije u prilici vas ucjenjivati djecom i druženjem s njima obzirom da su tad vaše mogućnosti od czss-a, preko opomena, ovrhe pa do... kaznene. A taj zadnji dio vjerojatno zvuči poznato, no vaše uloge su obrnute ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slazem se sa svim napisanim savjetima,no jos bih dodao. Za slucaj zlu ne trebalo, posjetite djelatnicu czss koja Vam je rekla posvjedociti da Vam to stavi na papir u vidu zapisnika sa sastanka ili nesto slicno. Obratite joj se pismenim podneskom (donesite joj ga na urudzbiranje na zakazani sastanak) da je trazite da se ocituje vezano za sastanak od tog i tog datuma gdje ste vi zbog nemogucnosti da placate kompletan iznos iskazali namjeru da doprinosite sa minimalno xxx Kn mjesecno sto je trenutno u skladu s Vasim mogucnostima kao nezaposlenom..., a na to Vam je supruga odbila prijedlog.. Isto tako iskazite namjeru da cete sve zaostatke u sto kracem roku podmiriti kada se ponovno zaposlite... Tako cete ipak imati nesto na pismeno jer se djelatnice czss vole izgovoriti velikim obimom posla i da ne mogu sve pamtiti, a kako ovakvi slucajevi znaju potrajati moglo bi Vam se upravo to i dogoditi. To je jedno od pravila, sa institucijama sve pismenim putem! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija