Jump to content

Raskid ugovora o operativnom leasingu


toni26

Preporučene objave

Molim pomoć.

U ugovoru je sve lijepo navedeno u slučaju kad leasing raskida ugovor, međutim, što kad ja želim raskinuti ugovor o leasingu? Naime, našao sam se u nezavidnoj financ. situaciji i želio bih vratiti auto koji sam uzeo na operativni leasing. Leasing kuća ga ne želi nazad jer ga ne mogu trenutno prodati, ni ja ga ne mogu prodati po nekoj razumnoj cijeni jer je kriza... Kad sam potpisivao ugovor, rečeno je kako i je fora leasinga da mogu vratiti auto kad želim... Nudio sam im čak i da reprogramiramo leasing to jest da mi nešto smanje ratu, da mi daju drugi, jeftiniji auto, ali ni to ne žele... Koliko sam vidio, čak ni HANFA ništa o tome ne propisuje... Koje su moje mogućnosti? Smijem li vratiti auto? Nek uzmu polog, samo da ne moram plaćati previsoke rate...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Kod operativnog leasinga primalac leasinga nema mogućnost raskida ugovora ,ali davalac leasinga nakon dvije uzastopne rate neplaćanja ima pravo raskinuti ugovor , a izjava koju ste potpisali radi osiguranja za davatelja leasinga predstavlja vjerodostojnu ispravu na temelju koje može isti ići u ovrhu, tako da se može naplatiti osim iz pokretne stvari i iz drugih stvari ukoliko primalac leasinga ih uopće ima .

 

Vi imate mogućnost da pokušate davatelju Leasinga uputiti zahtjev za sporazuman raskid ugovora iz razloga da su se ekonomski uvjeti toliko promijenili , da Vam je time Vama i obitelji ugrožena egzistencija i da prema sadašnjim uvjetim ne bi nikada sklapali takav ugovor, da nemate imovine osim te pokretne stvari koju ste uzeli u Leasing i da ih molite za razumijevanje , i sporazumno rješavanje problema .

 

U svakom slučaju sporazum bi odgovarao i davatelju i Vama

više nego neuspješna ovrha.

 

Pozdrav! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija