Jump to content

trebam pomoć u svezi prevare


svizel

Preporučene objave

u trećem mjesecu ove godine kupio sam auto koji je u zadnjih godinu dana promjenio nekoliko vlasnika, ali samo po ugovorima i punomoćima. kada sam htio prenjeti vozilo na sebe, isto nisam mogao učiniti jer vlasnik prije mene nije platio porez. sa navedenim vlasnikom sam se čuo telefonski, a on je izjavio da nema novaca za porez, te ako hoću prenjeti i registrirati auto neka uplatim porez na njegovo ime.

otišao sam u njegovo mjesto prebivališta, sastao se sa njim i otišli smo u poreznu upravu gdje je obračunat porez u iznosu 1200 kuna plus kamate - 200 kuna, jer nije platio porez u zakonskom roku. navedeni iznos sam uplatio ja u pošti, te smo nakon toga otišli kod javnog bilježnika gdje mi navedeni prodavatelj nije htio potpisati da mu posuđujem iznos od 1400 kuna.

kod javnog bilježnika (ovjereno) mi je potpisao da mu posuđujem iznos od 700 kuna sa rokom vračanja do 15.04.2009.

prilikom plačanja poreza i potpisivanja kod javnog bilježnika samnom je bila još jedna punoljetna osoba (prijatelj) koji sve to može posvjedoćiti

navedenu osobu sam kontaktirao danas (telefonom) te mi je isti rekao da nema novaca, te da ni ne očekujem da će mi vratiti novac. također je izjavio da ako ga ubuduće budem zvao, da će prijaviti policiji da ga uznemiravam.

što da radim ? da li je to prijevara ? da li da pokrenem privatnu tužbu ili da se obratim policiji ako je to kazneno djelo.

lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija