Jump to content

stambno zbrinjavanje


kira

Preporučene objave

Nećeš ostvariti pravo na stambeni kredit za razliku m2, jer je stan za koji tražiš kredit prodan, te će ti zahtjev biti odbijen. Naime odredbom članka 37. Zakona PHBDR propisano je da pravo na stambeno zbrinjavanje nema osoba koja je imala stan koji je prodala, darovala, zamijenila ili na drugi način otuđila nakon početka Domivnskog rata. Također pravo se neće moći ostvariti niti na Upravnom sudu, jer u Zakonu se postoji propisana niti jedna iznimka od navedene odredbe! :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Znam da tako piše u Zakonu, ali mislim također da je jedan apsurd, ako je primjerice HRVI, imao stan 30 m2,u vlasništvu, četveročlana obitelj,(pripada mu veći stan) i odluči se taj stan prodati automatski gubi pravo na stambeni kredit bar na razliku kvadrata koji su mu pripadali na ovaj satn od 30m2 pod uvjetom da ga ne proda. U krajnjoj liniji ako on taj stan ne proda i dobije kredit na razliku,na što će on iskoristiti taj kredit, najvjerovatnije prodati ovaj stan od 30m2 i kupiti veći stan.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je to što govoriš, no nemoj nikada tražiti logiku u zakonu, te dvije stvari obično ne idu jedna sa drugom.

Banalan primjer:

Postoje HRVI koji koriste stanove grada Zagreba temeljem ugovora o najmu stana i oni koji su u te iste stanove provalili. I sada daju prednost pri otkupu onima koji su provalili (kao zato što im prijeti opasnost da ih sud izbaci!?). Pa ti sad razumi!? :misli::-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bas mi je drago sto ste otvorili ovu temu gledaj sto ja mislim kad smo mi ratovali i bili po terenima vecina gospode koji nisu vidjeli rata provaljivali su u vojne i druge stanove poslije su zmuljali papire da su ratovali i sada su u prednosti sto se tice otkupa vjerovatno su rjesili i rvei a meni u ugovoru pise bio sam gardijska da ce nama gardistima biti rjeseno stambeno pitanje neka se neko javi da im je postovan ugovor jedino decki koji su teski invalidi imate primjer splita ko je dobio stanove zagreb i ostale gradove da ne spominjem stari moj zelim ti srecu da uspijes i svim ostalima pravim braniteljima ja sam digo kredu i napravio kucicu sad sam komi sto se financija tice dizu braca kamate da se sve dimi pozdrav :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušaj sa zakonom o otkupu stanova nad kojima postoji stanarsko pravo jer koliko mi je poznato svaki branitelj sa trajnim statusom hrvi a korisnik je stana u vlasništvu države ili grada ima pravo na otkup istog pod uvjetima kao da je imao stanarsko pravo uz umanjenje cijene u postotku invalidnosti. Znam za slučaj kada je takav stan otkupljen i prodan a nakon toga je još tražio i dobio kredit ali nisam siguran dali za razliku kvadrata ili poboljšanje uvjeta stanovanja (renoviranje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U mom slučaju je riječ o stanu koji sam otkupio temeljem stanarskog prava koji sam imao na stan od 1984. godine. Stan sam otkupio osobnim sredstvima 1996. g. i postao vlasnik istog.

Stan sam prodao 1998. godine, budući je bio relativno mali u odnosu na broj članova obitelji i mjesta u kom se nalazio a vezano za moje zdravstveno stanje.

Budući sam , dragovoljac 91-96, i HRVI, tražio sam da mi se odobri kredit za razliku kvadrata na taj stan koji sam imao,gdje sam od strane stambene komisije odbijen čl.37.

Zakona, za taj "sličan slučaj" za koji ti znaš volio bih konkretniju informaciju, ako je moguće bio bih vam zahvalan.

 

Za vaš slučaj mislim da je ovih dana donijeta odluka da se stanovi MORH-a mogu prodavati za koga i koji uvjeti nisma siguran( trebalo bi zvati stambenu u MORH i vidjeti konkretnije).., ako koristiš bilo kakav vojni stan-legalno, obrati se zahtjevom za otkup, to ti jedno pismo i ništa više pa čekaj odgovor a onda i zasigurno detaljnu informaciju ako se sve poklopi ništa bolje.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija