Jump to content

prestanak radnog odnosa ...


kej

Preporučene objave

... bez da se obavijesti radnik!!!

Molim pomoć. Primljena sam na posao na određeno vrijeme do povratka djelatnika s bolovanja. radila sam 5 mjeseci i dobila 9 slobodnih dana (radimo vikendom i za te dane dobijemo naknadno slobodne dane. Dok sam bila na slobodnim danima vratio se radnika kojeg sam mijenjala s bolovanja, a mene nitko nije obavijestio. Kada sam stigla na posao rečeno mi je da mi je ugovor njegovim povratkom istekao i da tome ima već 7 dana!!! Da li su me trebali obavijestiti?

Ostalo mi je time 5 neiskorištenih slobodnih dana za koje mi sad kao ne mogu isplatiti novac. Vratili su mi radnu knjižicu i dali odjavu sa zdravstvenog ali nisam dobila nikakvo rješenje o prestanku radnog odnosa. Mogu li doći do novaca za tih 5 dana te da li su mi smjeli samo tako prekinuti radni odnos bez da ja znam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vama je prestao ugovor o radu danom povratka otsutnog radnika . Vi imate pravo da Vam se plati prekovremeni rad s obzirom da ih radi prestanka ugovora o radu ne možete koristiti ,a Poslodavac nema pravo da Vam uskrati plaćanje prekovremenog kada ga niste mogli koristiti u obliku

slobodnih dana .

 

Pokušajte najprije postići sporazum sa Poslodavcem , na način da mu pismeno iznesete svoj prijedlog i pošaljete ga preporučeno , zadajte mu određen razuman rok ,te ukoliko se poslodavac ogluši tada ga prijavite inspekciji rada .

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija