Jump to content

Prometna nesreća


Azrijel39

Preporučene objave

Vozeči se nažalost pod utjecajem alkohola bio sam sudionik prometne nesreče u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, policija je odradila svoje, a ja bivam optužen i završam mjesec dana u istražnom zatvoru. Ja sam upravljao novim vozilom, vlasništvo Leasinga, tehnički ispravno i uredno registrirano. Drugi sudionik koji je smrtno stradao bio je u tehnički neispravnom vozilo, neregistriranom, neispravnog motora, te ga je kao takovog vuklo na nedozvoljen način, neoznačeno po mraku vuklo drugo vozilo. Krivnju nisam priznao i sada sljede sudski postupci. Zanima me dali će osiguranje platiti štetu vlasniku, Leasingu za vozilo kojim sam ja upravljao, a to poslije od mene potraživati, obzirom sam ja ostao bez posla, nemam nikakovih primanja niti išta drugo, te nisam u mogučnosti izvršiti popravak. Isto tako me zanima što me još očekuje. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazneni postupak.

 

Ukoliko Vas proglase krivim, za štetu nanesenu trećim osobama, mogu regresno potraživati od Vas isplatu štete, troškova i kamata samo do iznosa od 12 prosječnih plaća u RH.

 

Za štetu na vozilu kojim ste Vi upravljali, piše Vam u ugovoru o leasingu. Dajte odvjetniku da Vam ga protumači. Savjet oko 600 kuna.

 

Želio bi Vam napomenuti da Vam nije pametno da se previše branite. Presuda protiv Vas Vam na neki način i pomaže. Dopustite oštećenoj strani da se naplati sa police osiguranja vozila kojim ste upravljali. Mogu im isplatiti najviše 3.500.000 kuna, a oni će Vas i tako teretiti za nekih 60.000 - 70.000 kuna. Takvim postupkom stječete zaštitu od privatne tužbe obitelji preminulog.

 

Ukoliko dobijete zatvorsku kaznu, vozači je služe u zatvoru otvorenog tipa u Valturi u Istri, uz dobrovoljan rad u obližnjim državnim ustanovama, npr. uslužni centar MUP-a u Valbadonu na čišćenju okoliša (nije tako loše).

 

Kao policijski službenik ste vjerovatno i upoznati sa tim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija