Jump to content

Promjena gruntovnih čestica


KATE85

Preporučene objave

Imam samo pitanje još može li se tokom vremena promijeniti broj čestice neke nekretnine ili ona ostaje originalna za sva vremena? U rješenju nasljedtva moga tate postoje čestice kojih nema na posjedovnom listu, ali na posjedovnom listu ima nekih čestica kojih nema u rješenju nasljedstva; kako je to moguće? Zašto se to dogodilo?

 

Hvala i pozdrav! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi trebate otići u gruntovnicu i tražiti povijesni izvadak

za čestice koje imate u Rješenju o naslijeđivanju.

U povijesnom izvodu vidjeti ćete kako je došlo do izmjene broja moguće je da su se dvije manje spojile , moguće da u slučaju suvlasništva i prodaje čestice promijene ZK.ul

 

Ponavljam za čestice kojih nema a nekad su postojale u

povijesnom izvatku( vlasnički list -povijesni izvadak)vidjet će se sudbina istih.

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

 

Pogledala sam u zemljišno-knjižnom izvadtku online i rješenju o nasljedstvu ove čestice što mi nedostaju u posjedovnom listu i to su jako velike površine čestica i zemljišno knjižni izvadak se u mojem slučaju jako razlikuje od posjedovnog lista...

 

Sad kome vjerovat?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što imate u posjedovnom listu ,pokušajte isto putem interneta vidjeti tko je upisan kao vlasnik, pa bi tada ako se knjižni vlasnici ne slože morali ustati tužbom za utvrđenje prava vlasništva.Morate dokazati da ste u zakonitom posjedu duže vrijeme (potrebno za stjecanje na temelju dosjeloti).

Morate tužiti sve osobe iz vlasničkog lista ,aako su mrtve tada se utužuju njihovi nasljednici.,Ako je netkoza koga se ne može utvrditi mjesto boravka ,tada mu CZSR POSTAVLJA STARATELJA ,KOJI IMA ZADATAK ŠTITITI INTERESE ODSUTNE OSOBE. Umrla osoba nije osoba nepoznata prebivališta -na to treba paziti,takvoj se osobi ne postavlja staratelj.

 

 

Pozdrav! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

 

Ali osobe je 1/1 vlasnik, zna se TKO je vlasnik na posjedovnom listu, ali online zemljišne knjige i rješenje o nasljedstvu "dodavaju" čestice zemlje kojih nema u posjedovnom listu...ujedno "oduzimaju" neke čestice koje su u posjedovnom, ali pogledala sam da se nije dogodila promjena broja čestica, ali nije to to..

Ali možda nisu obnovljene online zemljišne knjige, jer se sjećam kad je vađeno prije 10 godina sa katastra gruntovni list, bilo je jedno 20 listova i naravno čestica broj, kultura, sve... A sada u posjedovnom SAMO tri lista..

 

Ne razumijem to!?

 

Hvala i pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak biste nam trebali reći da li znate točno o kojim se česticama u stvarnosti, na terenu, radi i da li znate tko su stvarni vlasnici odnosno osobe koje se smatraju vlasnicima bez obzira na to što piše u knjigama.

 

Čestice mogu u nekim postupcima mijenjati oznake (brojeve).

 

Međutim, moguće je i da podaci u knjigama nisu točni iz nekog razloga.

 

Na kraju, rijetko ali ne i nemoguće, postoji i mogućnost nezakonitih promjena podataka.

 

Što se u prošlosti točno događalo i na temelju kojih dokumenata su vršene promjene, možete saznati iz povijesnih izvadaka. Povijesni izvaci na Internetu ne sadrže stare podatke, nego samo povijest od dana prenošenja u elektronički oblik. Dakle, povijesne izvatke (preslike na papiru) morate zatražiti u z.k. odjelu suda, odnosno katastru.

 

Preporučio bih Vam da, nakon što to obavite, potražite stručnu pomoć (odvjetnika, a u ovoj fazi može i nekog drugog pravnika) da Vam pomogne u razjašnjavanju tih dokumenata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija