Jump to content

molim savjet-ocaj zbog tiskare


ardra

Preporučene objave

Postovani!

U pocetku se zelim ispricati jer ce ovaj post biti malo duzi.

Molim Vas za savjet.Radi se o Udruzi mladih koja djeluje kao neprofitna i nevladina organizacija i o tiskari u gradu s kojom smo stupili u kontakt.

Naime, udruga mladih je dobila novac za tiskanje casopisa i zbirke poezije preko projekta i naravno, odlucili smo tiskati nas casopis i nasu zbirku.

Tadasnji voditelj kluba je jako dobar prijatelj s jednim od zaposlenika tiskare i savjetovao nam je da casopis i zbirku tiskamo u toj tiskari.

Udruga je i prije suradivala s tom tiskarom i svi su se slozili jer je uvijek u pitanju bila prijateljska suradnja, s mogucim popustima i sl. jer ipak smo udruga koja djeluje neprofitno i svaka pomoc nam je dobrodosla.

Za tiskanje zbirke i casopisa smo dobili 5000 kuna.

Dosli smo u tiskaru,sve smo se dogovorili,receno nam je da ce tiskati sve kako smo i zamislili i kako zelimo,bez problema.

Volonterka iz udruge koja se bavi grafickim dizajnom je sve lijepo slozila, radila je na tome dosta, nosila je cd-e s finalnim izgledom zbirke i casopisa u tiskaru.Dakle,posao je vec krenuo tako da smo im odmah platili posao-4995kuna.

Nakon nekog vremena,kontaktiranja tiskare s nasom grafickom dizajnericom i sl.,jos nekih malih izmjena u izgledu itd. receno nam je da oni ipak ne mogu sve napraviti kako smo se dogovorili. Naime,radi se o slijedecem: oko casopisa problema nije bilo,vec oko zbirke poezije za koju su nam rekli da ce je uvesti,a onda su promijenili svoj stav i rekli nam da je ipak uvesti nece nego da ce je zaklamati. Tu smo se pobunili i rekli da to nije u redu jer smo u posao i usli zato sto su nam rekli da ce zbirku uvesti,a to je vrlo bitna stavka jer je zbirka u izdanju Matice Hrvatske i ne moze izgledati bilo kako.Plus, moramo opravdati novac koji smo dobili i slati rezultate naseg rada onima koji su nam i odobrili novce preko projekta.To zbilja ne moze izgledati ofrlje napravljeno. Poanta je da su rekli da ce nesto napraviti,a onda, kada je posao vec debelo zapoceo i kada su vec trebali sve poceti stampati, su promijenili misljenje. Sef tiskare nam je rekao da ce to jedino tako napraviti (zaklamati) za te novce koje smo mu isplatili i da ce drage volje vratiti sav novac ako nademo nekog drugog u gradu tko ce napraviti i casopis i zbirku koja se mora uvesti za 4995 kuna.

Naravno da smo tada odlucili pitati okolo po drugim tiskarama i nasli smo tiskaru koja je rekla da ce sve napraviti bez problema, za istu tu svotu.

Prenijeli smo to sefu prve tiskare i rekli smo mu da vise necemo s njim suradivati i da nam vrati novce jer smo nasli drugu tiskaru kako nam je i predlozio,a koja ce zbilja napraviti sve.

Sada dolazimo do glavnog problema- nije nam htio vratiti novac koji mu je isplacen.Popratio je to rijecima da on novca nema i da i njemu ostali duguju i da ce nam sve vratiti za mozda godinu dana.

Otada je proslo tri godine, druga tiskara je nekoliko puta kontaktirala tu prvu tiskaru,mi hodocastimo do te tiskare cijelo to vrijeme i zovemo ih telefonski svako malo,nekoliko puta smo im nosili izjavu za računovođu u vezi storniranja računa itd.

Stalno je ista prica,oni novca nemaju,mi trebamo pricekati da se oni naplate od ostalih koji im duguju i tek onda ce nam moci vratiti.

I sto sad uciniti u vezi toga?

Kako da dobijemo svoje novce,novce koje moramo isplatiti drugoj tiskari za napravljeni posao?Koja su nasa prava?Kome da se obratimo?

Postoje svjedoci,ali ne postoji racun.Nisu nam nista izdali.Svjesni smo svoje pogreske i toga da smo prerano platili, dakle dok posao jos nije bio gotov, ali tesko je bilo znati da cinimo takvu pogresku jer ponavljam,s tiskarom se suradivalo cijelo vrijeme, prijateljski odnosi itd.

Molim Vas za savjet i za pomoc.

Ovo je neizdrziva situacija vec toliko dugo vremena...a najvise nam je zao zbog druge tiskare i tih dobrih ljudi koji su nam pomogli.Oni zasluzuju da im se plati.

Ako imate jos pitanja,slobodno ih postavite,odgovorit cu Vam.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija