Jump to content

moželi sudska zabrana zbog duga dužnika na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem?


otkaz

Preporučene objave

Poštovani pravni znalci!

Nekoliko sam tema otvorio (Obmana jamca od strane dužnika i slično) po pitanju nesavjesnog dužnika. Bila je i službeno "obećanje" dužnice da više neće plaćati svoj kredit, to se i dogodilo. Davala je tri otkaza u 4 mjeseca, sad ponovno radi. Stigla mi je ovrha na plaću, zočnije AZ na ostatak neplaćenog kredita. Saznala sam gdje radi ali gle još jedan šok: "gospodja" je u međuvremenu podignula novih 50 000 Kn i par dana uoči ove "moje" AZ njij je je već došla prisilna naplata s plaće za taj novi kredit!!!!

prijavljena je na mali iznos plaće i 1/3 ne udovoljava čak ni "njenu" AZ. Poslala sam službeno Upozorenje na obvezu vraćanja duga i sada Poziv na naknadu duga i podmirenje njenih obveza, s rokom 10. svibna. Uništila mi je kreditnu sposobnost, svoje probleme "riješila" novim kreditom, ponovno je neuredni dužnik... Imam katastarske i gruntovne podatke da je vlasnik i posjednik poljoprivredne parcele u okućnici. Muž joj je (inače moj brat) HRVI umirovljenik, u kreditima do grla. Odlučila sam se na tužbu za povrat svojih novaca i zanima me da li mogu na sudu zahtijevati da joj se uknjiži teret novčanog iznosa mojeg potraživanja i zabrana raspolaganja tom nekretninom?

Također me zanima, obzirom da je gospođa svojim neplaćanjem kredita doista svoju prijetnju ispunila - ima li nade da ju prijavim ODO-u za kazneno djelo prijetnje (ispunjene)? Imam sve sms-ove na mobitelu kao i upisane termine i brojeve telefona s izrečenim prijetnjama.

Molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

pozdrav,

nisam pravnik,ali moje mišljenje izgleda ovako:

očito je da dužnik namjerno tebe dovodi u ovu situaciju, jer ne želi plaiti svoje obveze, a zanajući da će ju stići pravda nastavlja sa uzimanjem kredita, iako zna da ge neće moći plačati, pa čini i nova kaznena djela, jer ako netko svjesno uzima kredite, azna da je prezadužen i da neće moći plačati, čini kazneno djelo,

stoga odi u DO, i prijavi je po čl.224. KZ-a radi prijevare, a usporedo protiv nje podnesi i tužbu na mjesno nadležnom sudu, predloži u istoj tužbi privremenu mjeru na toj nekretnini zabilježbom, a kad dobiješ presudu,

(a sigurno češ je dobiti u svoju korist),novim postupkom sudu predloži donošenje ovrhe protiv dužnika.

ako ne uspiješ u naplati od dužnika, danas ima nekoliko legalnih agencija radi naplate dugovanja, pa im ustupi potraživanje.

za svaki slućaj pričekaj još da ti se javi netko od pravnika, pa da eventualno potvrdi ili dopuni moje mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija