Jump to content

Nesretna makedonka


krokodil

Preporučene objave

Molim pomoć za osobu do koje mi je zaista stalo !!!!!!!

 

Situacija: Državljanka R.Makedonije 2006 god.dolazi u posjet sestri u Hrvatsku.Upoznaje svog sadašnjeg muža,ljubav na prvi pogled kako je tada izgledalo i ubrzo se i uda za njega.Sada imaju dvoje djece.Sreća nije dugo trajala,muž ju je počeo maltretirati prvo verbalno a nakon toga u kratkom roku i fizički (jednom prilikom su je susjedi bukvalno spasili od sigurne smrti,pijan ju je davio rukama).Još uvijek nema državljanstvo RH jer mora 5 godina biti u braku sa državljaninom RH da bi bi i ona stekla pravo na Hrvatsko državljanstvo.Djeca su državljani RH.

Ukoliko pokrene zahtjev za rastavu braka,da li se smije vratiti skupa s djecom roditeljima u MKD ???

Ukoliko sada pokupi djecu i ode u MKD dali time krši neki Hrvatski zakon? I da li se može rastati a da ju zastupa neki odvjetnik u RH???????

Tko god nešta zna o tome molim za bilo kakvu informaciju jer to što joj se dešava ne zaslužuje NITKO !!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka gospođa podnese tužbu za razvod braka nadležnom općinskom sudu u RH.

Pri tome neka traži da se brak razvede ,a djeca njoj dodjele na odgoj i život,uz pravo djece da imaju susrete i druženje s drugim roditeljem.

Također neka u tužbi zahtjeva određeni mjesečni iznos uzdržavanja koji će biti dužan snositi njihov drugi roditelj.

U tužbi može tražiti i uzdržavanje za sebe,ukoliko je nezaposlena ili se ne može zaposliti,a sve prema važećim odredbama Obiteljskog zakona.

Ne bi bilo dobro da odlazi s djecom u Republiku Makedoniju,bez suglasnosti oca djece (pretpostavka je da suglasnost neće dobiti), jer bi se isto moglo okarakterizirati kako otmica djece,što svakako nije dobro,a sve prema onome što ste naveli u svom postu.

 

Što se tiče obiteljskog nasilja kojemu je izložena,svakako treba tražiti pomoć i zahtjevati postupanje nadležnih institucija,prvenstveno policije i nadležnog CZSS.

Svako obiteljsko nasilje treba prijaviti,a ako za isto ima dokaze (svjedoke ili liječničke nalaze i sl.) nasilnik bi trebao biti prekršajno i/ili kazneno sankcioniran.

 

Angažiranje odvjetnika je poželjno i to već odmah,ako je situacija takva kakvu navodite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja se slažem da treba kazniti obiteljsko nasilje.

 

"Svako obiteljsko nasilje treba prijaviti,a ako za isto ima dokaze (svjedoke ili liječničke nalaze i sl.) nasilnik bi trebao biti prekršajno i/ili kazneno sankcioniran.

 

samo kako objasniti da bez ikakvih dokaza,,svjedoka ili liječničke dokumentacije ili bilo čega drugog osim po izjavi " podnositeljice prijave" sud odluči da je ona rekla sve istinito jer je sudac iz izgovorenih rječi optuženog -zamislite _ vidio srđbu i bijes - te na osnovu svog zaključka osudi prijavljenog ????????????????

i još navede da ga je kaznio zato da to više ne čini i da drugi vide kako če biti kažnjeni ako to isto učine.... tko je tu sad lud ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija