Jump to content

odvjetnik


Dipl-ing

Preporučene objave

što uraditi ako vremenom shvatite da punomoćnik u kojega ste imali neogranićeno povjerenje to zloupotrijebi, vi mu odmah otkažete punomoć, a on i dalje nastupa u vaše ime jer ima još nekoliko bjanko potpisanih punomoći.poslao sam prijavu Hok-i ali nisu našli da je povrijedio odvjetnički kodeks, iako je u prilogu dostavljeno niz dokaza, pa čak da je i lihvario.pokušao sam dostaviti opetovano putem pošte takvu prijavu,i to na adresu predstojnika osobno, ali dobio sam isti odgovor, pa sumnjam da možda pošta nije niti došla do Hok-e i Ovlaštene osobe, pa se čudim da bi to u ovoj našoj Pravnoj Državi bilo moguće, da se presretne takva pošta ili dogodi što slićno?! u međuvremenu mi se prijeti, pa i šalju neke osobe sa porukom "pazi što radiš"! molim savjet iskusnih!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala,sve sam upravo tako i učinio,ali on i dalje djeluje po preostalim bjanko potpisanim punomoćima, koje nije i ne želi vratiti, kao neće mi predati i svu moju sudsku dokumentaciju, a nisam mu dužan nikakav novac radi zastupanja. radi svega sam ga pismenim putem, uz dokaze, s povtratnicom prijavio Hrv. Odvj. Komori, ali nisu našli da bi se on ponašao protivno odvjetničkom kodeksu. imam mišljenje da ga netko naveliko štiti kod HOK-a. mišljenja sam da bi trebalo ga kazneno prijaviti DO-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po svemu sudeći radi se o pokvarenom odvjetniku, koji misli da može raditi što god želi i da se protiv njega ništa nemože,ili ima dobru mrežu zaštite ili je bolestan.a što biste rekli i da se pored svega bavi i posuđivanjem novca kojom prilkom sam sklapa lihvarska pismena, a prijavljuje osobu koja je zbog bolesti posudila od njega novac i potpisala izjavu, pa od nje traži karticu tekućeg računa radi podizanja alimantacije i dječjeg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma neeee,nece se javiti,može samo još dodatno smišljati kako da uvije i zapakira svoj posel:to su vam primjerci koji se smiju i zabavljaju kad ih netko uhvati u prekršaju.Pa šta ne gledate televiziju?Takve vam tipove USKOK snima,primjenjuju filmske metode da skupe dokaze protiv njih,pokušavaju ih osramotiti,ma neeeem nemaju oni srama,oni misle da se to tak radi vani u poslovnom svijetu,cerekaju se u kameru.Oni vam misle da se to tak dela,da su oni pametniji jer su lukaviji,jer oni misle da poštenje nije stvar izbora nego gluposti.

Nakon ovog kratkog komentara,slobodna sam vas savjetovati da uzmete dokazni materijal koji ste već podastirali HOK-u - to jest strukovnoj udruzi hrvatskih odvjetnika koja je potpisala i medjunarodni odvjetnički kodeks,zatim uzmete i odgovor iz HOKa pa u Državno Odvjetništvo. Ili Uskok, netko će već odraditi taj posao.

Važno pravilo je ne dozvoliti silovatelju da to radi iza zatvorenih vrata.Ako ga netko štiti,pa drži vrata zatvorena i čuva mu leđa,trebate tražiti načina kako ih oboje izložiti pogledu javnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

halo, pametnjakoviću, gdje si?

 

stvarno je žalosno što se sve više susrećem sa raznim pričama koje mi podižu moje dvije sijede na glavi. sama sramota, nepravda, nezakonje i sl.

 

hortenzija, proćitajte temu ugostiteljstvo ili igra na sreću. ima nastavak toga, ali dobio sam prijetnje, jer su se izgleda mudrijaši prepopznali, pa se osokolili.

 

trebam direktno iskustvo, jer stvar ide sve do vrha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebao si sudu dostaviti podnesak u kojem ga obavješćuješ da si tom odvjetniku otkazao punomoć za zastupanje.

 

dalje navedi da isti već ima nekoliko bjanko potpisanih punomoći, te da moliš sud da, ukoliko bi takva punomoć i nakon otkaza punomoći dostavljenog sudu, pristigla u sudski spis, da te sud pozove da kao stranka se izjasniš odobravaš li daljnje zastupanje u svom predmetu ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala.to je i ućinjeno.

 

ali što ućiniti kad saznam da sam tužitelj, a po punomoći koje sam opozvao, ali kod nepoznatog suda,gdje ranije nisam bio stranka, druga strana se ne pojavi na sudu i donese se odluka. potom ide prića u raznim smjerovima.

 

moj punomoćnik sve zna, prima pozive, pošte, sve a ja ništa neznam, osim ako ne krenem od suda do suda i ućinim kako ste naveli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, ne možete biti tužitelj u svim parnicama u Hrvatkoj. Je li tako? Postoje dakle sporovi, u kojima biste Vi mogli nastupati u ulozi tužitelja, ali istodobno znate tko bi i mogao biti tuženik.

 

Opće je pravilo (iako ima izuzetaka) da se prema tuženiku određuje mjesna nadležnost suda, tj prema njegovom prebivalištu, ili ako je u pitanju pravna osoba - onda prema sjedištu te pravne osobe.

 

U tom slučaju, kada znate tko je mjesno nadležan sud - pošaljite dopis predsjedniku tog (stvarno) nadležnog suda u kojem ćete mu navesti ono što sam vam već prije naveo.

 

Pored podnošenja prijave Hrvatskoj odvjetničkoj komori, možete i podnijeti kaznenu prijavu.

 

Ukoliko znate broj bjanko punomoći koju ste potpisali, odite kod predmetnog odvjetnika i zatražite da vam sve te primjerke preda.

 

Ukoliko budete htjeli opširniji odgovor, morat ćete detaljnije pojasniti situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala,nije potrebno!

 

u međuvremenu javio mi se pametnjaković i zamolio da ne nastavljam sa pisnjam, te da se sastanemo i razjasnimo!

 

obzirom da se dogodilo ono čemu se nisam nadao, nadanje neću pisati o ovoj temi, a ako se ne nebude poštivao dogovor, jer mi je obećano da će mi predati sve spise i upoznati me sa trenutnom situacijom, eto me opet.

 

hvala svima na razmjeni mišljenja i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija