Jump to content

Prodaja stana a suprug to ne želi


bellabella

Preporučene objave

U braku sam 30 godina,uvijek sam sama plaćala režije i uzdržavala djecu.Suprug nije davao kune u domaćinstvo.Kako su se djeca poženila,sad mirne savjesti želim rastavu braka i podjelu zajedničkog stana.On ne pristaje na rastavu,niti na ikakvu podjelu jer njemu paše ovakva situacija.Brine me to može li on zabraniti podjelu imovine.Kad se podnese zahtjev za rastavu, koliko treba proći tih pokušaja mirenja?Živim od 1500 kn, na burzi sam,na minimalcu i uzdržavam njega i plaćam zajedničke režije.Molim za odgovor!Unaprijed hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bračna se stečevina može podijeliti i prije razvoda i poslije .Što se tiče razvoda gdje nema malodobne djece ne uključuje se CZSS radi mirenja,već je dovoljno podnijeti tužbu sudu i navesti razloge neslaganja.Moguća je i situacija kada partneri žive pod istim krovom ,a bračna zajednica da je davno prekinuta.

 

Pokušajte sporazumni razvod braka ,ako Vaš bračni partner na to ne pristane tada se Vaš podnesak tretira kao tužba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u braku smo 25 godina.on mnogo pije.nedavno je krenuo na odvikavanje,međutim nije nista bolje,cak bih mogla reci da je i gore.on sada zeli rastavu braka ali ju ja ne zelim.ja sam nezaposlena i posjedujemo jednu zajednicku nekretninu.zanima me sudki postupak u vezi toga.

znaci,zanima me sto sa nekretninom jer ja ju ne zelim prodati.imam sina i snahu u dvorisnoj zgradi i nemam srca reci njima da moraju van.da li me on ili sud mogu natjerati na prodaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija