Jump to content

Privatan parking - što činiti kad je neko zaparkiran na mojem mjestu


ifriscic

Preporučene objave

Evo, da počnem od početka i detaljno opišem situaciju. Prije skoro dvije godine smo kupili novi stan u ZG. I kak se radi o novogradnji projekt je bio takav da zgrada ima u dvorištu svoj privatan parking koji je od glavne ceste odjeljen rampom. Ako je netko htio parkirno mjesto morao ga je platiti (i cijene nisu bile male). I tako sam uz stan uzeo i parkirno mjesto za kojeg plačam dodatak pričuvi za održavanje. Sva parkirna mjesta su označena s rednim brojevima i meni na kupoprodajnom ugovoru piše broj mojeg parkirnog mjesta. Prilikom prvog sastanka stanara vlasnici parkirnih mjesta su dobili daljinske za otvaranje rampe dok su ostali stanari dobili obične ključeve tako da mogu dignut rampu kad im dođe dostava namještaja ili čeg već. I tu nastaju problemi. Jer susjedi si pozovu goste i obzirom da nemaju di parkirat oko zgrade onda ih uvedu unutra da parkiraju na tuđe mjesto i tome slične situacije...

 

I tako se meni desilo već puno previše puta da dođem doma, uđem kroz hustor na parking da vidim da je neko parkiran na mojem mjestu. Logično rješenje bi mi bilo pozvati "pauka", ali mi je jedna susjeda rekla (koja ima isti problem) da je već ona zvala "pauk" u par navrata te da oni nemaju nikakve ovlasti obzitom da se radi o privatnom vlasništvu. I što je meni činiti? Kako da postupim u takvoj situaciji i koja su moja prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Parkiralište odjeljeno rampom nije javna cesta, ZSPC ne vrijedi na tom terenu.

 

Osoba koja Vam zauzima parkiralište ometa Vaš posjed. Čim primjetite tuđe vozilo na Vašem posjedu odmah zovite policiju koja je dužna odati Vam identitet osobe koja ometa Vaš posjed. Time je posao policije završen, a na Vama je da angažirate odvjetnika radi privatne tužbe.

 

I učinite to.

 

Pratite rad odvjetnika, način na koji piše tužbu, naučite kako se to radi i kad idući put Vam netko zauzme parkiralište tužite ga sami bez odvjetnika.

 

Ako Vam se ne sviđa navedeno možete trpiti nepravdu ili se fizički razračunavati sa tim osobama, pa ko-koga...

 

Nemate pravo onemogućavati izlazak tuđeg vozila sa Vašeg parkirališta jer time se čini kazneno djelo.

 

Gradski "pauk" ne može ukloniti to vozilo sa vašeg placa.

 

Privatna vučna služba može, ali treba paziti na oštećenja vozila i mogućnost naplate naknade troškova premještanja.

 

Bilo bi zgodno kad bi se ova situacija mogla spojiti sa kaznenim djelom "narušavanje nepovredivosti doma", ali mislim da to ne može proći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija