Jump to content

desperado


anonimno

Preporučene objave

naime, nemam nista pametno za reci, mozda samo trazim malo utjehe. pocela sam uciti prije 3 mjeseca (ucim oko 4 sata dnevno) i vidim kako su neki kolege spremili ispit za svega par mmjeseci. meni se cini kao da to nije nimalo dovoljno, ko da tek sada nista ne znam. toga toliko ima, a ja ne mogu sve prolaziti povrsno pa idem u detalje. mislim, npr. kako nauciti pomorski zakonik - ili cu ga nauciti cijelog jer ako ga samo procitam to mi je kao da nesam nista napravila. i tako sa svakim prednmetom - ili uciti sve ili nista, ne mogu na preskok. da li da ucim sud. poslovnik, zk. poslovnik, zakon o osiguranju, pomorski, izvanparnicna pravila, konvenciju i te gluposti koje mogu uzeti vremena a zapravo su mi prilicno beskorisne. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daj malo prosurfaj ovim forumom pa ces vidjeti da jako grijesis.

Prvo nitko normalan ne uci citav Pomorski zakonik, zk poslovnik itd.... jer da to ides uciti trebalo bi ti 2 godine da spremis ispit.

Drugo, nikada ali nikada neces sve nauciti i nema sanse da ces izaci na ispit a da bas sve znas. To shvati ili ce zavrsiti u Vrapcu.

Trece, cetiri sata je malo pa je normalno da puno duze spremas. Rasprave o duzini ucenja su glupe jer netko uci brze, ima manje stresa i problema, dobio je slobodno, ima vece predznanje a netko suproto uci sporije, ima hrpu problema u zivotu koji ga ometaju u ucenju, radi citavo vrijeme, slabije predznanje.... dakle, sve ovisi o tebi.

Realno.... mnogi kazu da je prosjecno 8 sati kroz tri mjeseca sasvim dovoljno...no i to ovisi o tebi.

 

I daj molim te, pusti se gluposti i ucenja sudskog poslovnika....odi slusati ispite pa ces vidjeti sto se trazi. Ako odes u detalje, gotov si! Pogledaj i pitanja na legalisu kojih imas tonu, pa ces isto dobiti jako odbar uvid u ono sto je vazno a sto je sporedno a sto cista egzotika koju nitko ne pita.

 

Najcudije od svega mi je da ovakove stvari pitas nakon tri mjeseca ucenja. Logistiku trebas rijesiti prije nego sto pocnes uciti.

 

Uglavno, surfaj malo po legalisu. Mnogi su imali napade straha, "nista ne znam" faze i sl. pa su ovdje nasli pametne odgovore i utjehu.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još jedan dokaz da su dobre informacije pola prolaza... ja sam slušala desetak puta prije nego što sam uopće počela učiti, što mi je dalo odličan uvid u to što treba znati dobro, a što nimalo. od stvari koje si nabrojala, jedino konvenciju treba učiti i to samo ono što se iz nje pita. pomorski zakonik zna pitati tu i tamo samo Miletić, pa ako imaš njega u komisiji, dan ranije pogledaš što je pomorsko dobro i par drugih pitanja i to je to. iz hrpe pitanja od unazad 3-4 godine vidim da nitko drugi to nikad nije pitao. što se tiče vremena spremanja, slažem se s kolegom da kad se priča o 3 mjeseca učenja, to obuhvaća prosječnih 8 sati dnevno, u početku nešto manje, potkraj nešto više...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj gubiti vrijeme na prometne zakone, prekršaj, zakon o izvršavanju kazne zatvora, poslovnik ni zk ni sudski, onaj stari gpp zakon, o izvlaštenju i ekspropirijaciji samo osnovno, iz neke dobre skripte. Uči radije kraće pa dnevno par sati duže, lakše ćeš ponoviti. Nabavi si skripte za pred ispit jer stvarno raširiti se na sve znači propustiti bitno, a to može dovesti do pada. Prije ispita saznaj komisiju i pročešljaj "čudna" pitanja. Ne daj se!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slušaj savjete starijih i mudrijih kolega koje ti daju. Suludo ti je učiti pomorski zakonik jer te to jedino može pitati Viktorija Lovrić, a i to samo jedno pitanje što je brodar ili ugovor o prijevozu robe ..... Ja sam slušala ljude koji nisu o tome znali beknut i svi su prošli jer ti je to i ako se pojavi zadnje pitanje. Učiti cijele ostale gluposti otegnut će ti ispit na trajanje jednog fakulteta. Zato odi u folder pitanja za pravosudni ispit vidi pitanja i uči nužno i korisno, a ne široko i bespotrebno,.I pojačaj malo tempo jer sa četiri sata na dan učenje će ti trajati vječnosti.

 

Bitno ti se koncentrirati na važno, a sve nikada nećeš moći niti pročitati, a kamoli naučiti. ZATO GIBAJ U FOLDER PITANJA....I ONDA ŠTREBAJ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skoncentriraj se na one zakone koje zaista pitaju na pravosudnom,a ne na one koje ne pitaju ili ti je šansa da te pitaju valjda 1%

Ispeglaj ZPP, Kazneni zanon, ZKP i ostale bitne stvari,a ne troši vrijeme na totalno nebitne stvari.

Mislim da ni ne pogledaš Pomorski zakon i Zemljišnoknjižni poslovnik, Zakon o prekršajima, Zakon o šumama i ostale nabrojene stavri koje zbilja pitaju svake prijestupne nitko te zbog toga ne bu rušio.

Pa zaboga ko ti je opće reko da na to trošiš vrijeme?!

Mislim da slobodno ove zakone možeš odložit sa strane bez imalo grižnje savjesti.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija