Jump to content

Molim savijet Šibicarenje


cvrkutalo

Preporučene objave

Molim vas za savijet o vrlo škakljivoj temi a to je šibicarenje, žena mi je vračajuči se iz njemačke na tu foru izgubila 1600 eura a nezna se ni kako ni šta, molim za savijet ako potegnem pitanje po policijiji rečeno mi je da mi i žena može kazneno odgovarati pred sudom a ako ostane na svemu ovom kako je sad ja najviše gubim jednostavno sam u mijestu i neznam ni šta ni kako pomozite mi sa savijetima, a ako neko ima istih ili sličnih iskustava kao ja volijo bi sa njima stupiti u kontakt preko telefona. čisto prijateljski samo da se posavijetujem.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani gospodine

 

bojim se da nema šanse za povrat novca.napisali Ste kako ne znate ni kako ni što.

vrlo jednostavno- Vaša žena se naivno upustila u prevarantsku shemu koja je ilegalna,kao što i sami znate,zakonom zabranjena shema gdje šibicari egzistiraju zahvaljujući naivnim ljudima.

policija u Vašem slučaju je nemočna,jedino bi mogli postaviti koje pitanje Vašoj gospođi.

naveli Ste kako je gospođa novac izgubila na putu iz njemačke-znaći,"opelješili" su je i odlepršali na tko zna koju destinaciju u potrazi za novom žrtvom.

ne vjerujem da se u Vašem slučaju više da što popraviti,osim da se pomirite sa činjenicom i kako se u buduće postaviti u sličnim situacijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lide-potpisujem što ste naveli.

 

Šibicari (njih ima 4-5 u grupi), jedan šarlatan se uglavnom obuče u lijepo odijelo, stavi neke liječničke naočale i kao igra, ulaže novac koji je ionako njihov zajednički.

 

Biser koji vrti kutije i ispod koje bi trebala biti kuglica to radi vrlo vješto. Kuglicu ili izvuče neprimjetno, ili ukoliko ste pogodili (a nije ju izvukao) okrene Vam kutiju još vještije sakrivši kuglicu u ruku.

 

Ako uoče da je netko stavio veću novčanicu (ne daj bože 500 eura) ili više, on to pokupi i zbriše u gomilu tako da ga ne može stići niti Ben Johnson pod dopingom.

 

Što se tiče 1600 eura teško da ćete ih dobiti nazad.

 

Ali, svaka škola se plaća, netko plati više-netko manje.

 

Dobro da iznos nije bio veći jer ih je u grupi 4-5.

 

 

2i74veu.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija