Jump to content

pojašnjenje


spider

Preporučene objave

mirovina ti se sastoji od vojnog i civilnog dijela,svaki izračunat po svojim zakonima.civilni dio je izračun za provedene godine rada i naravno uplatama za mirovinsko,koje uplačuje poslodavac zavisno od plače.izračun je za 40 godina radnog staža,a pošto branitelji nemaju toliko umanjuje se za određeni postotak za svaku godinu koja fali da 40 godina staža.slijedom toga dobiva se izračunata svota koja se za dragovoljce uvečava za 30 posto i to je osnovica od koje se uzima civilni postotak dobivenog omjera (80%,70%,60%,50%,40%,30%,20% -civilni dio)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:...

civilni dio je izračun za provedene godine rada i naravno uplatama za mirovinsko,koje uplačuje poslodavac zavisno od plače.izračun je za 40 godina radnog staža,a pošto branitelji nemaju toliko umanjuje se za određeni postotak za svaku godinu koja fali da 40 godina staža.slijedom toga dobiva se izračunata svota koja se za dragovoljce uvečava za 30 posto...

Ako govorimo o invalidskoj mirovini, a imam dojam da je tako..., nema nikakvog umanjena u postocima i sl. Izračun se radi za mirovinski staž (radni+beneficirani+posebni+pridodani) i uvećanje od 30% je samo ako se s tim uvećanjem ne premaši iznos mirovine za 40 godina staža. Dakle može iznositi i manje od 30%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija