Jump to content

Harlekin tuče moje dijete!


fikus

Preporučene objave

Dakle, partner moje bivše supruge kojega ja zovem i uvjek ću ga zvati "HARLEKIN", počeo je kako se čini, provoditi nasilje nad mojim švrčićem, primjenjujući svoje odgojne metode neprimjerenu normalnim načinima odgoja. Moj švrčić ima sada četri godine i šest mjeseci i moram priznati da je dosta živ i svojeglav. Ali činjenica da ovaj pribjegava metodama odgoja nad mojim djetetom, sa kojima se ja ne slažem, diže mi kosu u zrak.

Jučer mi je u autu spontano rekao "tata, ja sam dobio batine od stliceka Zeljka", KAKO??? "Da tukao me je jemenom"! Na ove riječi sam odmah okrenuo auto i otišao u najbližu policijsku postaju i prijavio nasilje nad mojim sinom, nazvao bivšu i napisao zahtjev za intervenciju u CZSS! Zaista su postojala dva malo vidljiva podliva na dječijoj guzi i osječaj straha djeteta od sredine u kojem živi. U četvrtak slijedeći tjedan smo pozvani na razgovor u CZSS na osnovu toga zahtjeva za intervenciju i zahtjeva za terenski obilazak njegove kuće u Samoboru, koja je sve drugo samo ne kuća u kojem netko može stanovati.

Pitanje! Kako da se ubuduće postavim naspram ovom problemu? (Nisam mu zaprijetio fizičkom silom, mada imam neodoljivu želju da ga razvalim). Jesam li sve poduzeo da zaštitim svoje dijete?

Pozdrav Fikus

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikako, ali nikako nemojte ni pomisljati na direktan obracun s njime. Tako cete ponistiti svoj kredibilitet, poniziti se pred djetetom, a pred zakonom cete vi postati nasilnik.

Podnesite prekrsajnu prijavu za nasilje u obitelji, dijete otpeljajte lijecniku (ako su podljevi jos vidljivi) te mozete podnijeti kaznenu prijavu za nanosenje lake tjelesne ozljede.

E sad, druga ce biti prica ocete li to uspjeti dokazati, a obzirom da je vas sin star samo 4 godine nece moci svjedociti. Eventualno temeljem psihologijske obrade iz koje moze proizaci da je vidljiv strah djeteta u odnosenju prema tom gospodinu i slicno. Za pocetak mozda ce i sam cin prijavljivanja centru i eventualno kasnije policiji biti dovoljan da gospodin shvati da je otkriven pa ce drzati ruke sebi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jučer sam bio sa svojim švrčićem i igrali se i ponašali kao da ništa nije bilo! Kod primopredaje djeteta majci, uočio sam veliku njenu utučenost, što se može protumačiti njenim strahom od daljnjih mojih poteza ili odnosom u nihovoj kući nakon moje dojave policiji i razgovora s njom. Eh, sada me muči mogućnost revanšizma za daljnje susrete i viđenja sa djetetom i nove blokade u tom smislu. Slijedeći tjedan u ponedjeljak mi mora javiti kada mogu doći po svoje dijete prema Pravomoćnoj sudskoj presudi s obzirom na njenu prirodu posla kao medicinska sestra u dežurstvima. Vjerujem da će ovaj ubuduće držati ruke k sebi i da mi više neće dirati dijete, jer uviđa (bez obzira što je to najgluplji čovjek na svijetu) da sam na sve spreman, ali ako se ponove ovakve situacije, poduzet ću sve radnje koje mi je preporučio Klape i razmisliti o promjeni sudske odluke o povjeravanju skrbi maloljetnog djeteta majci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mali osvrt.

 

ne slažem se s ovime, iako su to pravni savjeti koji te, recimo to tako, štite prema slovu zakona.

 

no...ovo nema veze sa zakonom, pravom ili bilo čime, osim sa tvojim djetetom.

 

razmisli pred kime ćeš zapravo ovakav ispasti, citiram: "Tako cete ponistiti svoj kredibilitet, poniziti se pred djetetom, a pred zakonom cete vi postati nasilnik. "

 

kredibilitet? tvoj? pred kime?

 

poniziti se pred djetetom? zašto? zar će dijete mrziti oca jer je stao na njegovu stranu i branio ga?

 

nasilnik? kakav sad nasilnik? pa čak i da to ispadaš, jedino kaj si nasilno napravio je to da si ti nasilniku uzvratio silom. i svatko normalan bi to trebao tako gledati.i napraviti.

 

no normalno u hrvatskoj...hmmm...

 

razmislimo pred kime STVARNO gubiš sve navedeno. pred nekakvim sucem kojeg zapravo boli ona stvar jer novi muškarac tvoje bivše TUČE TVOJE DIJETE!! znači, sasvim nevažno.

 

u CZSS...stvarno nevažno kako te oni gledaju.

 

pred djetetom? to definitivno nećeš. jer će te djete gledati kao svojeg oca koji mu je pomogao, a ne ga ostavio harlekinu na milost. naravno, nikako ne pred njim rješavati taj problem, no jasno mu dati do znanja da si se založio za njega kod novog partnera njegove majke. i jasno ga upozoriti na važnost da ti i dalje govori takve stvari. isto tako ga upozoriti da eventualnim lažima šteti kako sebi, ali i tebi. no nikako da se desi da ti ne govori takve stvari.

 

pred drugima? a boli te iskreno za njih. nije njihovo dijete i zapravo ih nije briga, osim patetične i poltronske brige prema djetetu zbog vlastite promidžbe i uspjeha. bljak. njih se ionako ne moraš sramiti.

 

stoga, nemoj se previše nadati da će netko drugi harlekina nategnuti za uho jer se tako ne odgaja tvoje dijete. jedini si ti taj koji to može.

 

ne trebaš odmah upotrijebiti silu, no ozbiljan muški razgovor MORAŠ obaviti između vas dvoje. a ako je neuk i netolerantan...pa čovječe, to je tvoje dijete. pusti priče, tužbe, fore kako ćeš ti nekaj ispasti. samo ti ispadni nasilnik, a harlekinu pokaži i daj mu kaj ga ide, jer od ovog sustava tvoje dijete neće imati nikakve koristi.

 

a kao prvo i prije svega, mora dokazati da si ga baš ti nategnuo za uho. i da je to zbog toga jer je novi partner tvoje bivše. a dok to ne dokaže...neka mu uši postanu kao Dambu sve dok ne nauči da TVOJE dijete on neće tući ma kakav god da bio super zamjenski otac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svom djetetu uvjek daj do znanja da si uz njega pa i onda kad nisi fizicki prisutan, nemoj mu dat da dobije osjecaj beznađa Ponavlja stalno da je tata uz njega i da misli na njega i da ce se sve rjesit. I stvori atmosferu da ti djete uvjek hoce sve povjerit sta se tamo desava A sa zenom skupi zivce radi malog i probaj na lijep nacin ispitat kakvo je njeno misljenje o svemu tome i sta ona kaze na batine koje mali dobija i biljezi sve u dnevnik jer se neces moc svega ni sjetit kad bude trebalo dokaz na sudu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Došao Harlekin na primopredaju djeteta majci i počeo mi je pred djetetom i mojom mamom prijetiti nekakvim gutanjem mraka! Samo sam mu rekao pred djetetom, "još ga jednom pipni, razvalit ću te, zgazit ću te kao mrava!" Meni je jasno da od policije i sudstva nema Bog zna kave vajde, jer eto po policiji "pripazite na svog sina, jer će ga progutati mrak" - valjda će opet pucati na mene-, to nije prijetnja, jer tako što ne piše u Narodnim novinama, pa me se upučuje na nekog odvjetnika i na prekršajnu prijavu (neznam kome da je uputim) i "trla baba lan, da joj prođe dan"! To su slabići koji potežu ovakva oružja i busaju se kao mačo muškarci pred svojom ženkom. Ma odvratni primitivac, nakaza i nadasve glup kao top! Nema straha! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se u ovakvom slučaju na pravne savjete ne bi obazirao niti sekunde, s dužnim poštovanjem svima koji bi ih dali.

Dovoljno mi je da znam da mi neko udari dijete, pa će mi i samome mrak past, bez ikakvih prijetnji.

 

Osobno živim s djevojkom koja ima dijete iz prvog braka. Dijete ima 2.5 godine i smatram da se odnosim prema njemu vrlo korektno i dijete mi je drago. Međutim, jučer me udari. Iz čista mira. Nogom. Što bi ja sad trebao, udarit ga??

I inače ima svakakvih izljeva, ali mi nije palo na pamet stavit ruku na njega. Pogotovo jer nije moj sin! Naučit ga svemu, mogu, igrat se s njim kao da je moj, mogu, ali udarit ga??

Još gore da neko udari mog. Ispričavam se svima, ali nikome ne bi dopustio da mi tuče dijete i srezao bi to u startu. Isti dan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija