Jump to content

ostavinska rasprava


pavo2

Preporučene objave

Moj otac je umro 2002,iza njega je bila ostavinska rasprava na kojoj smo se brat i ja odrekli u majčinu korist,s tim da je majka od dana kada je otac umro do dana ostavinske r.govorila kako je otac želio da ide sva imovina na majku.Tako sam i učinila. Stim da sam nakon toga bila i živjela i privrjeđivala u toj kući s majkom 6g.Majka je pričala u određenim trenutcima da će pomoći tj da će mi se zahvaliti na ustupljenom djelu joj sa nekom svotom ali nikada nije htjela napraviti neki papir.No sada sam 12.05 09 otkrila preko neta grunt. da je još u veljači 09g. sve prevela na brata i to darovnim ugovorom.Što mi je činiti POMOZITE! :place::-? JA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon što je ostavinski postupak završen i doneseno je pravomoćno rješenje o nasljeđivanju (a nema uvjeta da netko od nasljednika posegne za mogućnošću tužbe predviđene Zakonom o nasljeđivanju kakva se može podnijeti i nakon donošenja rješenja -kao što se čini da je riječ u Vašem slučaju) onda je naslijeđena imovina postala vlasništvo svakog od nasljednika kako je to navedeno u rješenju. Novi vlasnik-nasljednik može s tom imovinom postupati kako god hoće, bez obzira na to da li ju je stekao kao zakonski nasljedni dio, odricanjem drugog nasljednika u njegovu korist ili nekako drugačije.

 

Prema tome, Vaša majka može darovati svoju imovinu kako i kome hoće, kao što ju može i prodavati.

 

Nakon smrti Vaše majke, njezini nasljednici koji polažu pravo na nužni dio i smatraju da su u tome oštećeni mogu tražiti da se to darovanje uračuna u ostavinu pri određivanju nužnog dijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija