Jump to content

Komunalna nadnada-opomena pred ovrhu- više suvlasnika


Bumbarko

Preporučene objave

Uvod u situaciju: Naslijeđena kuća prije 8 godina, 3 bratića suvlasnici po 1/3. U kući otada nitko nije, a ni ne živi. Nikako ne dolazi do dogovora stvaranju 1/1 vlasništva sve do prije mjesec dana. Pregovori su u finalnoj fazi.

 

Prve 3 godine "zajedničkog suvlasništva" svaki bratić je jedan mjesec plaćao uplatnicu (za komunalnu naknadu i slivne vode) što naplaćuje grad. Nakon te 3 godine, odnosi su se pogoršali i nitko u kuću više nije ni ulazio ili plaćao račune.

 

U tih 5 godine su se nakupili računi, zaostaci i gomilao se komunalni dug. Zastara je 3 godine koliko znam.

 

Koja je najbolja (i financijski najisplativija) taktika za prebacivanje te komunalne naknade na ime ovoga što isplaćuje ostale? Čekati potpisivanje kupoprodajnog ugovora, i tek onda otići s njim do gradskog ureda, tražiti prebacivanje uz plaćanje samo ove 3 godine (pošto je ostalo u zastari) ili?

 

Ovrha još nikakva nije pokrenuta (jer ni nema protiv koga biti, kad su 3 jednakovrijedna suvlasnika iako opomena i računi stižu na ime samo jednog od suvlasnika), stigla je nedavno opomena za sva prošla razdoblja do 1.1.2009. bez ama baš ikakve specifikacije po mjesecima te uplatnice za ovu godinu.

 

 

Sve je još izvan suda i treba molim savjet što poduzeti da tako i ostane. Jasno, ni plaćanje onoga što je u zastari nije opcija tim više što taj dug treba ići na 1/3 koliki su i suvlasnički omjeri. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija