Jump to content

povrat novca, privatne operacije


cokna

Preporučene objave

U 11 mjesecu prošle godine imao sam ozljedu na radu, pri čemu mi je pukla tetiva prsnog mišića (vrlo rijetka ozljeda) :namiguje: , zbog krive dijagnoze koja mi je dana u KBC Firule moja se ozljeda razvukla na 6 mjeseci...nakon čega je bila STARA ozljeda i u javnim ustanovama mi nije bilo spasa. Bio sam prisiljen želim li vratiti mišić u prvobitno stanje ići isključivo na privatan zahvat u Akromion krapinske toplice, gdje su mi spasili ruku. (HVALA IM) Operacija je bila uspješna i snaga ruke se polako vrača u normalu, ali je bila dosta skupa.

 

Moja pitanja su:

 

Dali je netko imao iskustva s privatim zahvatima i povratom novca iste od strane HZZO-a ?

 

Koji je postupak kod takvih slučajeva?

 

I dali ima nade za to :-?:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, da bi Vam mogla dati 100% točan odgovor, trebalo bi naravno vidjeti dokumentaciju, no, ovako preliminarno, iz ovog što ste napisali, nažalost Vas moram razočarati.

HZZO obrađuje takve zahtjeve svakodnevno, imate zakonsko pravo uložiti zahtjev za naknadu troškova uz priloženu svu medicinski dokumentaciju, i za taj zahtjev ne morate platiti nikakvu pristojbu.

No, prilikom obrade zahtjeva provodi se medicinsko vještačenje, gdje komisije HZZO-a utvrđuju da li se je u konkretnom slučaju radilo o neodgodivim/hitnim uslugama, koje su pružene kod privatnika radi spašavanja života ili zdravlja. Ukoliko to nije slučaj, tj. ukoliko ste mogli takav zahvat, nehitne naravi, obaviti i u ugovornoj ustanovi, redovno se donosi negativno rješenje. Također je kod vašeg slučaja pitanje da li vam je takav zahtjev preporučen od ugovornog liječnika ili ne. Dodatno, u vašem slučaju bi se trebalo vidjeti da li obrada zahtjeva spada u nadležnost HZZO-a ili pak novog zavoda za ozljede na radu HZZOZZR.

Kako pišete da je u vašm slučaju došlo do liječničke pogreške u zahvatu/liječenju itd., te da ste stoga morali ići i na dodatne operacije, smatram da bi bolji uspjeh imali sa parnicom za naknadu štete zbog krivog liječenja. Svaka bolnica i liječnik se mora osigurati protiv nesavjesnog liječenja, pa bi možda bilo dobro da se konzultirate i s nekim odvjetnikom koji se bavi tim područjem.

U svakom slučaju uložite zahtjev, ništa vas ne košta(osim živaca), a nikad se ne zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija