Jump to content

procijena radne sposobnosti


zagrebcanka

Preporučene objave

Imam dijagnozu Sy cervikale, cervikobrahijalnog sindroma,srednje tesko kronicna lezija C6 i C8 na desnoj i umjereno kronicna radikularna lezija na lijevoj ruci Th 1.Nalaz vratne kraljeznice pokazuje pokazuje izravnavanje fizioloske lordoze C kicme,suzen i.v.prostor od C3-C 6-7 uz spondioliticke promjene,te promjene malih zglobova i unkartroze.

Zaposlena sam trenutno kao spremacica i domacica ( radim na odrzavanju prostorija vrtica,glacanju posteljine,dezinfekciji igracaka i prostora,podjeli obroka i pranju suda,kuhinje i sl.)rijc je o oko 170 kvadrata vrtica i 30 djece.Buduci da imam sve vise zdravstvenih problema koje sam do sada rjesavala odlaskom na godisnji i slobodnim danima ( vise to ne mogu)zanima me postoji li kakva sansa da mi se procijeni radna sposobnost i na koji nacin to ide?? Zivim u Osijeku. Oprostite na duzini i hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš izabrani liječnik primarne medicine (obiteljski liječnik), u slučaju da je vaše zdravstveno stanje takvo da se liječenjem ne može poboljšati te je nastupila trajna nesposobnost za rad ili ako bolovanje traje 6 mjeseci, obvezan vas je obraditi za upućivanje na ocjenu radne sposobnosti i invalidnosti, te uputiti nadležnom tijelu vještačenja mirovinskog osiguranja.

 

U svom nalazu, mišljenju i ocjeni tijelo vještačenja će utvrditi samo da invalidnost kod osiguranika postoji ili da je nastupila opća nesposobnost za rad odnosno profesionalna nesposobnost za rad. Ako utvrdi da je nastupila profesionalna nesposobnost za rad navest će poslove i radne zadatke koje možete obavljati s obzirom na preostalu radnu sposobnost.

 

Najbolje je da se posavjetujete sa liječnikom primarne (obiteljske medicine). On će vas uputiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija