Jump to content

HELP, PLEASE !


na_dnu

Preporučene objave

Saznao sam da sam dobio rješenje o ovrsi, na način da su mi javili iz sjedišta firme u kojoj sam zaposlen. Iako sam uredno prijavljen na adresi na kojoj sam podstanar, obavijest o tužbi, poziv na ročište ili bilo što drugo, nisam dobio....

Obzirom da imam pravo na žalbu, malo sam istražio ovršni zakon i zakon o parničkom postupku, pa me zanima jesam li ispravno shvatio neke stvari....

Moje pitanje: -Da li je zbog okolnosti, radi kojih nisam primio tužbu i poziv na ročište, moguće vratiti postupak u prijašnje stanje, kako bi dobio priliku da se očitujem o zahtjevima i navodima protivne stranke, štoviše zbog toga što argumentirano mogu osporiti dio potraživanja...?

Nadalje, da li u žalbi mogu predložiti odgodu ovrhe na npr. četiri mjeseca, obzirom da mi je do tada pola plaće opterećeno...?

Svaki savjet je dobrodošao...Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da ste dobili rješenje o ovrsi, to znači da imate pravo na prigovor u roku od 8 dana(taj vam se rok bliži pretpostavljam). Dostava na adresu poslodavca je valjana. Ulažući prigovor rješenje o ovrsi se stavlja van snage i započinje parnica u kojoj ćete imati dovoljno vremena osporiti potraživanje.

 

nadam se da sam pomogao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudovi najčešće uvažavaju i prigovor protiv rješenja o ovrsi ako se koji dan zakasni, ako je obrazloženo da rješenje nije odmah urućeno.

 

naime ako se dostava obavlja na adresu poslodava može biti slučaj da je netko na godišnjem odmoru i/ili bolovanju pa prema tome nije mogao znati o prispjeću pošiljke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija