Jump to content

pravo na bolovanje


sprslje

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me da li ja kao radnica u trgovini mješovite robe, nepunih 11 godina staža, neprekidno,u istoj firmi, imam pravo na bolovanje, s obzirom da me u zadnje vrijeme jako boli kralježnica, trnu mi ruke, i da ne nabrajam, i kako se to ostvaruje, s obzirom da nikada nisam bila na bolovanju, osim na porodiljnom dopustu.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O tome da li imate ili nemate pravo na bolovanje odlučuje temeljem medicinske indikacije izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite. Pravo na bolovanje kako ga to nazivate u biti je privremena nesposobnost za rad zbog bolesti i potreba liječenja odnosno korištenja zdravstvene zaštite te se za to vrijeme takvim osiguranim osobama isplaćuje u zakonom propisanom postotku nadoknada plaće.

 

Nije nikako ni dobro ni pametno vezati takva stanja (bolesti) sa ovim parametrima koje gore navodite, pa u slučaju potrebe javite se svom doktoru, a on će već meritorno odlučiti jeste ili niste privremeno nesposobna za rad zbog potreba korištenja zdravstvene zaštite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija