Jump to content

oporuka za nekretnine stečene prevarom


sanjinb

Preporučene objave

Bok svima..

Priča je ovakva..

Moj djed je prevarom svoje nepismene žene (moje bake naravno) prepisao sve nekretnine u vlasništvu obitelji na sebe.

Obo dvoje su umrli. Baka prva, pa on. Uglavnom, on je oporučno sve "svoje" imanje ostavio dvojici sinova koji preko 30 godina žive u šveckoj, a ostaloj svojoj djeci (trima kćerkama) među kojima je i moja mama, ništa. U vrijeme čitanja oporuke sestre su se naravno žalile i dobile nužan dio. U to vrijeme nismo još znali za prijevaru jer su se tek nedavno pojavili neki dokumenti na kojima se vidi da on sebe predstavlja kao sina svoje punice i na temelju ugovora o doživotnoj skrbi "svoje majke" zatim postaje vlasnikom svih nekretnina.

Da li se tu da šta napravit buduće da je riješenje od suda donijeto prije nekih 20 godina..

 

Unaprijed se zahvaljujem na svakom odgovoru..

 

Pozdrav...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Taj ugovor o doživotnoj skrbi je trebao biti sastavljen u pismenoj formi i ovjeren kod suda ili javnog bilježnika , da bi prijenos bio zakonit , i pravovaljan.Važno je kod tog ugovora ime i prezime adresa i broj osobne osobe koja se obvezuje pružati skrb drugoj osobi i podaci te potpisom osobe koja prima skrb. .Nije presudno da uz ispravno ime i prezime te adresu i broja osobne stoji da je to sin, moguće je da je pokojnica i tretirala dotičnu osobu kao sina koji je preuzeo skrb o njoj.

Ponajprije trebate u gruntovnici provjeriti ugovor na temelju kojeg je izvršen prijenos vlasništva na Vašeg oca,tj. da li podaci iz ugovora odgovaraju osobnim podacima Vašeg oca i podaci bake da su istiniti te od bake potpisani .

Mislim da ukoliko su podaci ispravni i ako je ugovor izvršen u cijelosti tj. Vaš otac je skrbio o baci , tada nema prevare i Vi nemate šanse u sporu.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija