Jump to content

Prometni prekršaj, navodno parking u raskrižju prije 4 mj.?


aquarius

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Danas sam dobio "Obavezni prekršajni nalog" u kojem piše da sam 07.04.2009. u 18:05 sati parkirao na raskrižju, te tako počinio prekršaj iz čl. 82. st. 1 kažnjiv po čl. 82. st. 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Dužan sam platiti kaznu od 300 kn u roku od 8 dana od dana primitka Prekršajnog naloga.

 

U obrazloženju stoji da je polcijski službenik podnio Izvješće o počinjenom prekršaju, koje se temelji na neposrednom opažanju policijskog službenika.

 

---

E sad, nakon 4 mjeseca stvarno se ne mogu sjetiti da li sam tog dana u taj sat stvarno parkirao na raskrižju. Odavno već nisam dobio nikakav "tiket" ispod brisača, pa tako niti za ovaj prekršaj. Inače, riječ je o jednosmjernoj ulici u kojoj je zabranjeno parkiranje, a završava kružnim tokom. Stvarno je moguće da sam i počinio prekršaj, iako uvijek pazim da ima dovoljno mjesta za ostale sudionike u prometu (vozim od 1991. i nikad nisam imao niti jedan kazneni bod).

 

Na ovaj način, MUP mi može svaki mjesec dostavljati prekršajni nalog jer stiže sa 4 mjeseca zakašnjenja, a ja se ne mogu sjetiti ni gdje sam sve jučer parkirao. Uostalom, zar se u ovakvim situacijama ne ostavlja "tiket" ispod brisača?

 

Molim Vas sugestije moram li platiti prekršaj o kojem nemam pojma da sam ga napravio ili postoji način da to izbjegnem, jer sam stvarno dekintiran?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako kažete "tiket ispod brisača", se ne ostavlja otprilike već 10-tak godina. Ovo sad malo čudno zvuči, ali uopće nije nužno da se počinitelj sjeća prekršaja. Ako ste u dilemi da li ste počinili taj prekršaj ili su vam ga "prikačili", ja dajem glas za ovo prvo jer ne vjerujem u motiv za ovo drugo.

Uostalom, u zadnje vrijeme kod pogrešnog parkiranja policija koristi fotoaparate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Uglavnom, auto glasi na suprugu. Malo smo se "vratili" u prošlost i zaključili da sam ja tog dana vozio auto, a na navedenom raskrižju vozilo je bilo zaustavljeno cca 15-20 minuta. Poznanik iz MUP-a mi je rekao da, u takvim slučajevima, policajac ostavlja ispod brisača uplatnicu za plaćanje kazne, te obrazac u kojem vlasnik vozila treba navesti tko se u tom trenutku služio vozilom i dostaviti ga MUP-u. Međutim, navedene uplatnicu i obrazac nisam zatekao ispod brisača iz meni nepoznatog razloga.

 

Vjerojatno jesam počinio navedeni prekršaj. Iako, smeta me jer u toj ulici se svakodnevno ne samo zaustavljaju, nego bez problema i parkiraju vozila bez obzira na znak zabrane (i ja se redovno zaustavim), jer ulica je jednosmjerna i ima više nego dovoljno mjesta za prolazak i vozila i pješaka obzirom da se zaustavljaju na ulici, ne na pločniku. Nikad nitko nije dobio kaznu za parking na tim mjestima, a ja sam se nakratko zaustavio pri vrhu ulice, blizu raskrižja, i eto to je bilo dovoljno za kaznu.

 

Ima li smisla uputiti prigovor zbog nepoštivanja procedure?

 

Hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno mislite pod procedurom da li moraju ostaviti uplatnicu, poslati kući ili slično. To su načini rada pojedine policijske postaje ili cijele policijske uprave pa ako njihov djelatnik ne ispoštuje u cijelosti taj način rada, eventualno može dobiti "packe" od svog pretpostavljenog ali to ne utječe na ishod u vašem slučaju, sud će zanimati da li je taj prekršaj koji vam se stavlja na teret počinjen ili nije i kako je to utvrđeno. To je procedura koja je bitna za vas a tu ne vidim nikakvih anomalija.

Svakako da imate pravo na prigovor ali ne vidim (realno)

elemente koje bi iznijeli u njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija