Jump to content

molim pomoć oko mirovine


luno40

Preporučene objave

Pozdrav svim Hrvatskim braniteljima.Molim Vas,ako mi neko može pomoči sa svojim primjerom šta i kako da ostvarim pravo na veču mirovinu i dali to pravo imam.Dragovoljac sam,u ratu provedeno vrijeme 1991-1994.Nisam ranjavan,bio sam pripadnik 3 aktivne 1 bojna 'kune'.Čin pozornik, nemam ugovor za dijelatni sastav iako sam ga potpisao.U mirovinu sam otišao prošle godine u 12 mjesecu.Mirovina mi je profesionalna omjer 20-80.Umirovljen sam dijagnoza p.t.s.p.

Nemam status h.r.v.i.dobio sam odbijenicu sa upravnog suda.Mirovina mi je 1.840.kn.Molim Vas da ako mi može ko pomoči da mi kaže postupak kako da povečam mirovinu opšto moji suborci imaju daleko veče mirovine od mene.Nadam se da sam sve napisao što bi omogučilo uvid u moj problem i ako netko ima prijedlog ili saznanje molim vas za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je meni poznato,jedini ti je način obnova postupka na mirovinskom,tj povećanje omjera vojno-civilno.Predlažem ti stoga da pročešljaš teme na legalisu koje o tome govore,te se nađeš u nekoj od njih.Što ti je potrebno za obnovu imaš u tim temama,da se ne ponavljamo.Možda će još netko dopuniti nešto ,a ja ti želim ti da uspiješ.Znam kako ti je.I sam sam to prošao.Još svakako pretresi i braniteljski forum.Uvijek se nađe nešto korisno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se redovno liječiš po psihijatu u kontrolnim nalazima bi ti rebalo pisati- pogoršanje stanja .tako par puta (kontrola) i možebitno (bilo bi poželjno) bolničko liječenje.poslije toga predaješ zahtjev za obnovom postupka-povečanj omjera rat.uz,naravno,kvalitetnu obradu liječnika o.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Redovito se lječim po psihijatru.Zadnji put sam izašao na invalidsku komisiju 19.02.2008 te mi je od tog datuma otišao prijedlog za mirovinu.Od tog datuma do danas,imam salna pogoršanja evidentirana u papirima.Hvala na savijetu,pošto sam kao i do sada sam prolazio kroz postupak umirovljenja svaki savijet mi zlata vrijedi.Prije par dana sam dobio odbijenicu za status h.r.v.i. radi ne podnošenja zahtjeva u roku koji je propisan a to je 31.12.2005.Sad nisam baš siguran ljudi mi kažu da sam trebao podnjeti tužbu na ustavni sud radi ostvarenja prava statusa h.r.v.i,a ne na upravni.Iskreno čitao sam mnogo tema vezane za sud i h.r.v.i i pomalo se izgubio u svemu tome.Još jednom zahvaljujem na savjetima i pozdravljam sve Hrvatske branitelje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tužbe tiče nisam siguran u nju.Jedino ako imaš neke nalaze prije 95.godine možda uspiješ,a na to pitanje jedino ti Morsky wuk ili Đuro mogu odgovoriti,jer njih dvojica stvarno poznaju tu problematiku.Ja sam laik po tom pitanju i jedino ti mogu savjetovati kontinuitet liječenja.Meni su stvari bile totalno zabrljane i tamo sam našao neke odgovore i polovično riješio svoj problem,a bio je doista jednostavan.Prateći Đurine odgovore i mišljenja dosta sam naučio.Prouči dakle na braniteljskom forumu u temi mirovine-sve u vezi obnove postupka i sl.Ima stvari i o upravnom postupku i sl.Vjerujem da ćeš nešto pronaći za sebe,a tamo vjerujem da će ti i Đuro i ostali dečki odgovoriti.Još jednom budi mi pozdravljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav gospodinu -sbabic-,ja nisam tu od neke pomoči,pošto sam i sam došao po pomoč.koliko sam shvatio i u odgovorima poštovane gospode -zkova i -branko5,pročešljao sam forum i mislim da ti gospodin mrljavac najbolje može pomoči u problemu koji imaš.Pozdrav svim hrvatskim braniteljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija